HÁZI SEGÍTSÉGNYÚJTÁS

Engedje meg, hogy ezúton köszönjem meg nyíregyházi szervezetük dolgozóinak odaadó, lelkiismeretes, pontos, emberséges munkáját, amellyel életemet élhetőbbé, szebbé, könnyebbé teszik. Pontosságukból, precizitásukból érződik vezetőik és munkatársaik kiváló együttműködése, munkájuk összhangja. Szeretettel várom őket minden alkalommal, szinte mindig jókedvvel, életvidáman búcsúzunk el egymástól. Emberi tisztelettel, hálás köszönettel nyíregyházi "ápoltjuk", betegük, gondozottuk.

Vass Andrásné

Miért minket válasszon?

 • Ma már Kelet-Magyarország 6 megyéjében mintegy 2700 főnek nyújtjuk a legmagasabb szintű házi segítségnyújtás lehetőségét.
 • Munkatársaink egészségügyi szakképesítéssel rendelkeznek, nagy tapasztalatokkal bíró kollégàink, akik folyamatosan fejlesztik tudásukat szakmai tréningeken és képzéseken illetve a gyakorlatban is.
 • A gondozási folyamat az ellátott szükségleteihez és igényeihez igazodva történik.
 • Ahol szükséges, ott lelki gondozást is nyújtunk gondozottaink lakóhelyén, baptista lelkészek bevonásával.
 • A gondozási folyamatban munkatársaink együttműködnek az ellátott háziorvosával, szakorvosával, amennyiben az ellátott egészségügyi állapota ezt indokolja.
 • A segítségnyújtást igény szerint hétköznapokon és hétvégéken is biztosítjuk ellátottjaink számára.
 • Minőségi alapelvként fontosnak tartjuk, hogy olyan szolgáltatást biztosítsunk, amit a saját szüleinknek, nagyszüleinknek is szívesen ajánlanánk.

A házi segítségnyújtást igénybe vevők számára a saját otthonukban, lakókörnyezetükben biztosítjuk, hogy megromlott egészségügyi àllapot vagy előrehaladott életkor esetén se legyen probléma számukra az önálló életvitel. Küldetésünk, hogy az  olyan aktív támogatást kaphassanak mindennapi életükhöz, amely lehetővé teszi, hogy minél tovább maradhassanak biztonságot nyújtó saját környezetükben.

Munkánk során kulcsszavaink: a törődés, gondoskodás, odafigyelés, bizalom.

Szolgáltatásainkat a 1993. évi III. törvény – a szociális igazgatásról és szociális ellátásokról, és az 1/2000. (I. 7.) SzCsM rendelet a személyes gondoskodást nyújtó szociális intézmények szakmai feladatairól és működésük feltételeiről alapján nyújtjuk.

Tevékenységünk fő területei:

 • Szociális segítés keretében a lakókörnyezeti higiénia megtartásában való közreműködésben pl.: mosás, vasalás. Háztartási tevékenységben való közreműködésben pl: bevásárlás, mosogatás, ruhajavítás, hóeltakarítás, kísérés.
 • Személyi gondozás keretében az ellátást igénybe vevővel segítő kapcsolat kialakítása és fenntartása körében pl:  információnyújtás, tanácsadás és mentális támogatás, családdal, ismerősökkel való kapcsolattartás segítése. Gondozási és ápolási feladatokban pl: mosdatás, fürdetés, öltöztetés, mozgatás ágyban, fűnyírás, tüzelő behordás.
 • Ahol az ellátott egészségi állapota azt indokolja, ott munkatársunk együttműködik az ellátott háziorvosával, szakorvosával a gondozási folyamatban.

Az ellátást egészségi állapotuk és koruk miatt rászorulók vehetik igénybe.

Az igénybevétel feltételei:

 • Gondozási szükséglet vizsgálat, melyet munkatársunk az igénylő otthonában elvégez, melynek keretében kerül megállapításra, hogy az ellátást igénylőnek szociális segítés vagy személyi gondozás indokolt.
 • Ellátás iránti kérelem benyújtása
 • Orvosi igazolás, szakorvosi vélemény, határozat
 • Jövedelem igazolás

A szolgáltatás díja a jogosult jövedelméhez mérten kerül megállapításra. A díj minden hónap végén a teljesített gondozási időtartama után  kerül elszámolásra, tehát utólag kell megfizetni a ténylegesen igénybe vétel alapján. 

A térítési díj megállapításánál a szolgáltatást igénybe vevő személy rendszeres havi jövedelmét (kiskorú igénybe vevő esetén a családban egy főre jutó rendszeres havi jövedelmet) kell figyelembe venni, azzal, hogy a térítési díj nem haladhatja meg a fenti jövedelem 30%-át.

A térítési díj sávok:
JövedelemTérítési díj
0 Ft28.000 Ft0 Ft/óra
28.001 Ft50.000 Ft195 Ft/óra
50.001 Ft90.000 Ft295 Ft/óra
90.001 Ft110.000 Ft395 Ft/óra
110.001 Ft140.000 Ft495 Ft/óra
140.001 Ft180.000 Ft595 Ft/óra
180.001 Ft 595 Ft/óra
 1. Hívja a 06 52 574 580 számot vagy jelezze igényét adatai megadásával a lap jobb oldalán!
 2. Munkatársunk visszahívja, egyeztetik a jogosultság feltételeit és a lehetőségeket.
 3. Az igénylés kezdő napját, gyakoriságát és díját is rögzítő megállapodás aláírása az Ön kényelmét szolgálva otthonában történik. Ekkor részletes tájékoztatást kap a szolgáltatás és egyedi kérdéseire és kérdéseire is választ kaphat.

Csatolandó dokumentumok

Kérelem

0
magyarországi településen segítünk a mindennapokban

Balmazújváros, Barabás, Báránd, Békés, Békéscsaba, Berényi tanya, Biharnagybajom, Bogács, Bükkzsérc, Csaroda, Cserépfalu, Debrecen, Derecske, Dévaványa, Egyek, EgyekTelekháza, Gelénes, Gergelyiugornya, Gyula, Hajdúböszörmény, Hajdúdorog, Hajdúnánás, Hajdúszoboszló, Hajdúszovát, Hosszúpályi, Jánd, Kállósemjén, Kisvárda, Konyár, Kötegyán, Létavértes, Mándok, Mélykerék, Monostorpályi, Nagykanizsa, Nagykereki, Nagyrábé, Nagyvarsány, Nyíregyháza, Nyírmada, Olcsva, Pölöskefő, Pusztadobos, Püspökladány, Sárrétudvari, Szeghalom, Szolnok, Téglás, Tiszaadony, Tiszabezdéd, Tiszacsege, TiszacsegeNagymajor, Tiszaszalka, Tószeg, Túrkeve, Tuzsér, Újkenéz, Újszalonta, Vámosatya, Vámospércs, Váncsod, Vásárosnamény, Vésztő, Vitka, Zagyvarékas, Zalaegerszeg

Hagyjon nekünk üzenetet, visszahívjuk!

Ha Ön keresne bennünket:

Telefon: 06 52 574 580
E-mail: info@btesz.hu

További információkkal munkatársaink készséggel állnak rendelkezésére.

Törődés, gondoskodás, odafigyelés, bizalom az Ön számára is!