3 tanács a boldogabb öregkorhoz

Az öregedés egy állandó folyamat. Egy olyan életszakasz, amely születésünktől fogva zajlik. Idősként valószínűleg Ön is tapasztalja, hogy az élet ebben a korban is lehet örömteli, kellemes. 

Annak érdekében, hogy boldogabb öregkort éljünk meg a mindennapokban, Gellén Imre, szociálpolitikai szakértő, saját tapasztalataiból merítve a következő 3 tanácsot nyújtja hallgatóságának:

  1. tanács – Fontos szeretet adni, kapni és mindezt átélni, mert szeretve lenni jó érzés. A mindennapokban fontos nemcsak adni és fogadni, hanem átélni is a szeretet érzését, hisz ez a hangulatunkat, illetve kedélyállapotunkat is javítja!

2. tanácsLegyünk részesei és nem elszenvedői a változásnak.

Alkalmazkodjunk a változásokhoz, mert ezeket nem lehet elkerülni és nem mindegy, hogy annak részesei vagy elszenvedői leszünk.

3. tanács – A képességeinkkel párosuló tapasztalatot és bölcsességet használjuk fel mások javára.

Mutassuk meg bátran a körülöttünk lévőknek, hogy mi az amit tudunk. Fontos megérteni úgy nekünk, mint környezetünknek is, hogy értékes tagjai vagyunk a társadalomnak, akik számos dolgot letettünk már a közösség asztalára.

“Időskorban is fontos méltóságunk megőrzése. Legyünk részesei és nem elszenvedői a változásnak” – mondja Gellén Imre az előadásában. 
Bizonyára Ön is tudja, hogy a méltóság megőrzése mellett az egészség megőrzése is fontos szerepet játszik.

“Ép testben ép lélek” – tartja a mondás és valószínűleg Ön is tudja, hogy az egészséges életmód megőrzése nagyban összefügg a változatos táplálkozással.

A kedvezményes étkeztetés nyugdíjasoknak meleg, kétfogásos (leves+főétel) ebédet biztosít minden nyugdíjas vagy más nyugdíjszerű jövedelemmel rendelkező idős számára. A megrendelt ebédeket higiénikusan naponta házhoz szállítjuk, mindezt kedvezményes, 650 Ft/menü áron.
Önnek nincs más teendője, mint tárcsázni a Baptista Tevékeny Szeretet Misszió 06 80 900 368-as ingyenesen hívható telefonszámát és kollégáink szívesen segítenek Önnek a további útbaigazításban.

Nagyítás
FEL