A 4 tényező, avagy hogyan őrizzük meg egészségünket?

A Föld lakosságának megközelítőleg 70%-a krónikus megbetegedések következtében hal meg, amely 3 nagy betegségcsoportba sorolható:

1. Szív- és érrendszeri betegségek

2. Cukorbetegség

3. Daganatos megbetegedések

Mindezen betegségek kialakulásának megelőzésében nagyon fontos szerepe van 4 tényezőnek:

1. Helytelen táplálkozás
2. Mozgásszegény életmód
3. Túlzott alkoholfogyasztás
4. Dohányzás

“A helytelen táplálkozást főként azért emelem ki, mert maga a helytelen táplálkozás és az ebből fakadó túlsúly a melegágya többi 3 nagy csoporthoz tartozó betegségek legalább egyikének a kialakulásában […]“ – idézzük Dr. Újházi László szavait.

Meggyőződésünk, hogy Önnek is lényeges a helyes, egészséges táplálkozás, valamint a megfelelő testsúly megőrzése és / vagy a -súlygyarapodás megállítása. Mindezeknél úgy az adag-, mint a bevitt napi kalóriamennyiség is kulcsfontosságú szerepet játszik. Megeshet, hogy nem jut mindig idő, energia és kellő figyelem a megfelelő és változatos menü elkészítéséhez. Idősek körében ez egy gyakran felmerülő állapot, így számukra az ideális megoldás a kedvezményes (750 Ft/menü), változatos, kétfogásos (leves + főétel) ebéd biztosítása, szociális étkeztetés keretében, nyugdíjasok számára, házhozszállítással.

További információkért látogassa meg honlapunkat (https://btesz.hu/etkezes/) vagy hívjon minket ingyenesen zöld számunkon: 06 80 900 368