A romantikus szívek írónője

Olvasási idő: 5 perc

Kozma-Danó Nikolett – aki a tuzséri új esély központunk ellátottja – valódi meglepetés mindenki számára. Bár szerény személyiség, íróként kivételes tehetség. Eddig már négy romantikus regénye jelent meg, és példaképként szolgál mindazok számára, akik az írásban látják a kibontakozás lehetőségét. Szavaival az érzelmek színes palettáját tárja elénk és mindezt olyan kedvességgel és kellő humorral teszi, hogy bizony azonnal a szívünkbe is lopja magát. Könyvei újabb bizonyítékai annak, hogy a tehetség bárhol utat törhet magának. A következőkben ismerjük meg közelebbről az írónőt, akivel a kezdetekről, valamint motivációiról és az írás rejtelmeiről is beszélgettünk.

Mikor kezdtél el írni?

Igazság szerint gyerekkoromtól kezdve írok, csak nem publikáltam sehol. Aztán 2016-ban kezdtem el egy blogot vezetni és pár hónap alatt több mint ötezer követőm lett.

Miről írtál, miről blogoltál?

A könyveim a fejezeteit raktam fel. Lényegében, aki követte a blogomat, egy könyvet kapott részletekben. Csak az első regényem fejezeteit osztottam meg a követőimmel. A többi kötetemet már nem töltöttem fel a blogra, mert a kiadóm nem engedte, hogy máshol is publikáljak, így belőlük csak részleteket osztottam meg.

Honnan jött az irodalom iránti szereteted?

 Gyerekkoromtól kezdve szeretem az irodalmat és általános iskolában szinte én voltam az osztályban az egyetlen, aki elolvasott minden kötelező olvasmányt. A mai napig nagyon sokat olvasok. Régen az ifjúsági könyveket kedveltem nagyon, akkoriban még a Bianka könyvek rendkívül népszerűek voltak. Igazság szerint mindent szívesen elolvasok, legyen az romantikus, ifjúsági, dráma, történelmi vagy fantasy könyv, viszont nem szeretem a horror, thriller és a krimi könyveket. Azok távol állnak tőlem.

Könyvírásról is olvastál könyveket?

Nem. Ösztönösen csak leírom a gondolataimat. Ez csak hobbinak indult, ami végül megtetszett az embereknek.

 Hogyan szoktál olvasni?

Telefonon szoktam a legtöbbször olvasni, de szeretnék majd egy e-book olvasót vásárolni a későbbiekben.

 Hogyan határoztad el magadban, hogy tollat ragadsz és könyvírásra adod a fejed?

Már régebben is írtam, de akkor még vázlatfüzetbe otthon, majd később felhagytam ezzel. De őszintén szólva nem is tudom, hogy milyen ötlettől vezérelve kezdtem el írni. A barátnőm állt elő azzal az ötlettel egyszer, hogy az írásaimat tegyem fel az internetre, aztán nézzük meg, hogy milyen nézettsége lesz, mennyire fogják kedvelni az olvasók. Elkezdtem feltöltögetni fejezetenként a regényemet. Hetente egy fejezetet felraktam és volt egy kedves olvasóm – egy idősebb hölgy -, aki azt mondta, hogy kár elvesztegetni ezt a tehetséget, próbáljam meg kiadatni a regényemet. Segített nekem a szerkesztésben, majd a nevemben elküldte egy kiadónak a kéziratot. Nem sokkal ezután már jött is a válasz, hogy elfogadásra került a regényem.

Milyen példányszámokban jelent meg az első könyved?

Igazság szerint ez úgy működik, hogy a megrendelést követően kezdik el nyomtatni a könyveket. Hogyha beérkezik egy hónapban tíz darab megrendelés, akkor azt a tíz darabot kinyomtatják, de ha csak egy darabra van rendelés, akkor egyet nyomtatnak az adott hónapban, és postázzák a megrendelőnek. Nincs kötelező példányszám csak akkor, ha könyvesboltba viszik el.

A családod mit szól ahhoz, hogy regényeket írsz?

A családom minden tagja támogat. Édesanyám ugyanilyen, mint én, ő is nagyon sokat olvas. A könyveim írásánál is sokat segített, tanácsokat adott, ha elakadtam.

Milyen érzések kavarogtak benned, amikor az első könyvedet a kezedben foghattad?

Ó, nagyon boldog voltam, nagyon örültem! Alig vártam, hogy megkapjam és a kezembe vegyem.

Milyen sorrendben jelentek meg a romantikus regényeid?

Az első könyvem a „Szerelmem a tanárom”, majd őt követte a „Sors hullámain”, „Megvettem ezt a nőt”, majd „Az ördög asszisztense”. A könyvek különlegessége, hogy én készíthettem el hozzájuk a borítókat.

Mi inspirálta a könyvek történeteit?

Őszintén szólva a könyveim fikciók. Viszont mindegyikben van olyan párbeszéd, vagy cselekmény, ami valóban megtörtént. Van, hogy egy kép megjelenik a fejemben, vagy jön egy érzés, látok egy filmjelenetet és utána kitalálok hozzá egy történetet. Előfordul, hogy este leírom ezeket a fejemben lévő képeket és másnap gondolkodok még rajtuk. A leírt szavak pedig újra és újra inspirálnak.

Mikor van lehetőséged írni?

Délelőttönként dolgozom, délután a házimunkával foglalkozom és a gyermekeimmel. Csak este tudok leülni és írni a telefonomon, aztán másnap átmásolom a gépre. Van, hogy leülök, leírok egy mondatot és az egyik mondat adja a másikat, majd kirajzolódik egy teljes történetszál. Előfordul, hogy reggelig írok.

A könyveid kapcsán milyen visszajelzéseket kaptál?

Az első könyvemnél a kiadó sajnos sok hibát ejtett a szerkesztés és a tördelés során, emiatt nem sok jó visszajelzést kaptam. Olvashatatlan volt az emberek szerint, viszont ennek ellenére is sokan megvették szerencsére. Később a kiadóm kijavította a hibákat és újra kiadtuk a könyvet. A moly.hu-n mindig figyelemmel követem az olvasói véleményeket. Itt százalékban nézik az olvasottságot, meg a reakciókat. Az elején zavartak a negatív vélemények és elvették a kedvemet az írástól, emiatt abba is hagytam egy időre. De aztán jöttek pozitív visszajelzések is, amelyek erőt adtak és visszakaptam az önbizalmamat.

Most dolgozol esetleg egy újabb könyvön?

Most fejeztem be egy hete az új könyvemet. Jelenleg kiadás alatt van. (Időközben megjelent a regény „Az ördög asszisztense” címmel-a szerk.)

Az interjút olvasva biztos vagyok benne, hogy sokak kíváncsiak lesznek a regényeidre. Ők hol tudják majd megvásárolni a könyveidet?

Az Undergroundbolt.hu webshopon, vagy a “K.D. Niki könyvei” Facebook csoporton keresztül. De írhatnak nekem is e-mailt a niki861102@gmail.com címre és szívesen segítek a könyvek megrendelésében.

Boldog-Honti Orsolya és Benedek Dávid írása

Megosztás itt: facebook
Facebook

TOVÁBBI FRISS CIKKEK

Ajánld fel te is adód 1%-át!

…a Baptista Tevékeny Szeretet Misszió Alapítványnak!