Te jövőnek hívod.. Ő álomnak..

Mi CÉLNAK!

Apró lépések a rászoruló gyermekek jövőjéért

ÉV
0
GYERMEKMOSOLY
0

Célunk

A jövő generációjának hátrányos helyzetből induló, de szerencsésebb társaihoz hasonló álmokkal élő tagjainak segítése. Azoknak szeretnénk támogatást adni, akik azonos képességekkel, de messze lemaradó lehetőségekkel állnak rajtvonalhoz. Hiszünk abban, hogy munkánkkal egyre több gyermeknek biztosíthatjuk, hogy olyan szakmát szerezzen, amit szeret, és amiben sikereket érhet el. Ha ez megtörténik, nem valószínű, hogy élete utolsó éveit kiszolgáltatottan, akár hajléktalanként kell majd leélnie.

Azt is tudjuk, hogy a tanuláshoz és a kiegyensúlyozott iskolai teljesítményhez a legtehetségesebbeknek is kell cipő, ruha és természetesen egészséges étel az asztalra. Abban is biztosak vagyunk, hogy támogató környezet nélkülözhetetlen, ahol nem csak a testi, szellemi fejlesztést, de lelki építést is szem előtt tartják, és ahol a gyermeket őszinte barátok veszik körül.

Testvérszervezetünk, a Baptista Tevékeny Szeretet Misszió szociális intézményeiben végzett munkánk során nap mint nap találkozunk a túlélésért küzdő felnőttekkel és a kitörésre esélyt sem kapó gyerekekkel. Ezért hoztuk létre alapítványunkat 2016-ban. Kötelességünknek érezzük, hogy sem etnikai vagy vallási, sem egyéb hovatartozást nem vizsgálva enyhítsük a problémákat, alapítványunkon keresztül segítsük a mindennapok méltóságteljes megélését.

Tevékenységünk

Tevékenységünk szerteágazó, de fókuszában egy cél van: minél több gyermeknek segíteni. Magyarországon és külföldön is támogatunk vagy szervezünk olyan programokat, amik a gyermekek jövőjét építik.

Aktívan teszünk a digitális egyenlőségért és a fiatalok nyelvtanulásáért!

Tevékenységünk szerteágazó, de fókuszában egy cél van: minél több gyermeknek segíteni. Magyarországon és külföldön is támogatunk vagy szervezünk olyan programokat, amik a gyermekek jövőjét építik.

Aktívan teszünk a digitális egyenlőségért és a fiatalok nyelvtanulásáért!

2020 márciusában indult oktatási mintaprojektünk, az Együtt a digitális egyenlőségért! projekt, melynek célja, hogy segítse hátrányos helyzetű gyermekek és fiatalok digitális és angol nyelvi

kompetenciáinak fejlesztését. A projekt keretében 3200 fő nyelvtanulását támogattuk a Xeropan nyelvoktató szoftverrel. Illetve közel száz tabletet juttattunk el iskolák, tanodák számára. 2021 szeptemberében Kenyában is elindult projektünk az Asante a Gyermekekért Egyesülettel együttműködve.

Sportnapot szerveztünk nevelt gyermekek számára

2021 augusztusában szerveztünk sportnapot nevelt gyermekek számára. A nap során a fiatalok bejárták a frissen átadott Atlétikai Centrumot, kipróbáltak különböző sportágakat, olimpikonokkal és hivatásos sportolókkal találkoztak és egy úszóedzésen is részt vettek. A sportot egy kitörési pontnak tartjuk, ami megváltoztathatja a jövőjüket. A célunk volt, hogy a gyerekek olyan sportolókkal találkozzanak, akik inspirációt nyújthatnak az álmaik megvalósításához. A nap sikerén felbuzdulva célul tűztük ki, hogy rendszeresen szervezzünk hasonló tematikájú programokat.

Támogatjuk a tanodai foglalkozások megvalósulását

Rendszeresen támogatjuk adományokkal a tuzséri Tasak tanodát. A tanoda munkatársai a tanulásban és a szociális készségek fejlesztésében segítik a fiatalokat. Idén hatvan fiatal vesz részt oktatási programjaikban. A kiemelkedő teljesítményű, szorgalmas gyermekeket oklevéllel és ajándékcsomaggal díjazzuk.

Közösségi adománygyűjtéseket koordinálunk.

Alapítványunkkal rendszeresen találkozunk megrendítő történetekkel. 2021 elején a koronavírus áldozata lett egy négygyermekes családapa. Az édesanya még GYES-en volt a legkisebb, egyéves gyermekükkel. A tragédián enyhíteni nem tudtunk, de megmozgattunk minden szálat, hogy anyagilag segíthessük a családot a hitelek rendezésében és abban, hogy az édesanya továbbra is el tudja látni a gyermekeket. Adománygyűjtést szerveztünk, mely során ötszáz család támogatásának eredményeképpen több mint 12 millió forint gyűlt össze, melyet a család számára juttattunk el.

Az év második felében a mindössze hároméves Noel édesapja keresett meg minket. A kisfiú egy születési trauma következtében beszédében és mozgásában is korlátozott. Az ő kórházi kezelését szintén egy közösségi adománygyűjtéssel támogathattuk. Noel azóta elkezdte a terápiát és szépen fejlődik.

Gyermekpszichiátrián kezelt fiatalokat támogattunk

Az elmúlt években többször segítettük a Kenézy Gyula Kórház és Rendelőintézet Gyermek- és Ifjúságpszichiátriai Osztályát, illetve az ott kezelt gyerekeket, fiatalokat. Ez az Észak-Alföldi régió egyetlen gyermekpszichiátriai osztálya, ezért Hajdú-Biharból, Szabolcs-Szatmár-Beregből és Jász-Nagykun-Szolnokból egyaránt érkeznek ide a segítségre szorulók. Ezeknek a gyerekeknek, fiataloknak a betegségük mellett sok esetben a támogató családi szeretet hiányával is meg kell küzdeniük, vagy azzal, hogy családjuk jövedelme a minimális szükségleteik kielégítésére sem elég.

Önkéntesünk Nepálban osztotta ki adományunkat a földrengés sújtotta helyieknek

Dr. Nitovszky Eduárd néhány éve, a nepáli földrengést követően utazott el az ázsiai országba, ahol a helyieknek segített orvosi vizsgálatokkal, illetve egy víztisztító berendezés adományozásával. Az ott látottak és tapasztaltak azonban nem engedték, hogy ez csupán egy egyszeri út legyen Eduárd részéről. Így, kétéves előkészítő szervezést követően, alapítványunk támogatásával 2019-ben újra visszatért Nepálba. Ezúttal az orvosi segítség mellett gyógyszereket vitt a helyieknek, elősegítve, hogy méltóbb életkörülmények között élhessenek.

Adományokkal segítünk a rászorulóknak

Rendszeresen támogatunk adományokkal olyan intézményeket, közösségeket, ahol nagy a szükség. A tuzséri általános iskolában minden évben kedveskedünk az első osztályos tanulóknak tanszerekkel, játékokkal, sportszerekkel és egy kis édességgel. Tiszagyulaházán fiatal családokat támogattunk kisgyermekek, újszülöttek ellátásához szükséges termékekkel. Olaszliszkáról a koronavírus miatti lezárások idején kaptuk a hírt, hogy sokan nem tudnak dolgozni a karantén miatt, így családok, gyermekek éheznek. Önkénteseink segítségével élelmiszercsomagokkal segítettük a rászoruló gyermekeket.

Kreatív pályázatot szervezünk

“Van egy álmom…” címmel szerveztünk rajz- és fotópályázatot gyermekek számára 2021 márciusában. A pályázók azt rajzolták le, milyen szakmában szeretnének elhelyezkedni felnőttként. A dobogós pályaművek készítőit értékes digitális eszközökkel díjaztuk.

Országos tanszergyűjtést szerveztünk

2021 augusztusában nagyszabású tanszergyűjtést szerveztünk a Baptista Tevékeny Szeretet Misszió intézményein keresztül. Országszerte 14 településen, 260 hátrányos helyzetű gyermek iskolakezdését támogathattuk.

Ösztöndíjprogrammal segítjük a tehetséges gyermekeket

Ösztöndíjprogramunk keretében olyan 1-12. osztályos, a tudományok, művészetek, sport, vagy egyéb tanulmányok terén tehetséget mutató gyermekeket támogatunk, akik tehetségük kibontakoztatásában hátrányos helyzetük miatt korlátozottak.

Hogyan segíthet? Legyen Ön is Jótevő!

Hálásan és örömmel fogadunk minden olyan felajánlást, amivel a hátrányos helyzetű gyermekek jövőjét támogathatjuk.

Ha pénzbeli adománnyal támogatna, az alábbi bankszámlaszámon keresztül fogadjuk felajánlását:

Bankszámlaszámunk: 

OTP Bank, 11738008-21470130

Kedvezményezett neve: BTESZ Alapítvány

Ha tárgyi adománnyal segítene, az alábbi oldalon keresztül településekre keresve találhatja meg, hol és hogyan segíthet: 

Asset 35ldpi

Átláthatóság

Minden adományról részletes szöveges és pénzügyi elszámolást készítünk. Adományozóink számára – amennyiben megadják email címüket – részletesen beszámolunk az adományok eljuttatásáról, eredményeinkről és aktuális projektjeinkről.

A befolyó adományok 90%-át közvetlenül a rászorulók segítésére használjuk fel. A maradék 10%-ot mindennapi munkánkra, fejlesztésekre, szakmai növekedésre fordítjuk.

Asset 60ldpi

Csapatunk

Alapítványunk elnöke mellett két munkatárs segíti a mindennapi feladatok gördülékenységét, céljaink elérését. Emellett országszerte vannak önkénteseink, akik különböző módon segítik munkánkat: ingyenes hajvágást biztosítanak rászorulók számára, programokat szerveznek, élelmiszert osztanak, vagy éppen palacsintát sütnek a gyerekek számára.

Egyes projektjeink támogatói: