BAPTISTA TEVÉKENY SZERETET MISSZIÓ ALAPÍTVÁNY

Te már felajánlottad az 1%-od?

2020-ban a magyarok 65%-a hagyta veszni 1%-át*

…. így kiadva a döntés jogát saját kezéből adó 1 százaléka kapcsán.

Egy különösen nehéz időszakot követően ez egy igazán drasztikus szám, látva azt, hogy 3 millió magyar semmit sem tett a bevallásával. 

Ne hagyd módosítás nélkül adóbevallásod, módosítsd 1%-al!

*Czenki Péter – NAV 2020-as adatai alapján

Kérj havi beszámoló hírlevelet

Projektjeinkről, 1% felhasználásáról stb.

Btesz Alapítvány hírlevél feliratkozás

Csillagpont tanoda

Tuzsér Nagyközség Önkormányzatával, a Türr István Képző és Kutató Intézet nyíregyházi igazgatóságával és az Utolsó Szalmaszál Alapítvánnyal közösen indított komplex felzárkóztatási program keretében a BTESZ Alapítvány vállalta Tuzsér település hátrányos helyzetű gyermekei számára egy Tanoda létrehozását, ahol az iskolai sikereikhez szükséges háttértámogatást kaphatják meg.

A felzárkóztatási programban egyéni fejlesztési tervek készültek, folyamatos a kapcsolattartás a roma lakossággal, akik részt vettek az Utolsó Szalmaszál Alapítvány és a BTESZ Alapítvány által szervezett tréningeken, előadásokon, közösségfejlesztésen. Az egész roma lakosság együtt tölthetett egy sikeres sport és szabadidős napot, egy igazi családi napot, egészségügyi szűrésen vettek részt, a gyermekek készségfejlesztő játszóházban tanulhattak a tuzséri komplexes csapat szervezői jóvoltából.

Ösztöndíj program

Olyan 1-12. osztályos, a tudományok, művészetek, sport, vagy egyéb tanulmányok terén tehetséget mutató gyermekeket támogatunk, akik tehetségük kibontakoztatásában hátrányos helyzetük miatt korlátozottak.

A pályázat keretében 40 gyermek részesül egy tanévben havi 5000 Ft, összesen 50.000 Ft támogatásban. A támogatás kizárólag a gyermek tanulmányainak támogatására fordítható (pl. különórára való beiratkozás, eszköz vagy hangszervásárlás stb.).

gyerekkep

Rászoruló gyerekek nyelvoktatása

2019 márciusában indul az Alapítvány oktatási mintaprojektje, melynek célja, hogy segítse hátrányos helyzetű gyermekek és fiatalok angol nyelvi kompetenciáinak fejlesztését. A projekt keretében tanodai, kollégiumi és nevelőszülő hálózati partnerek segítségével 50-100 hátrányos helyzetű fiatal tanulhat önállóan, mentori segítséggel a Xeropan nyelvoktató szoftverrel és tablettel angolul. A gyermekek és fiatalok tanulását anyanyelvi önkéntesek is segítik Skype-on keresztül, illetve a projektzáró nyári táborban. A mintaprojekt további célja, hogy szakmailag megalapozzon egy nagyobb, nemzetközi oktatási programot, ahol még több hátrányos helyzetű gyermek és fiatal tanulhat meg egy idegen nyelvet korszerűen, segítséggel, de önállóan.

Beteg gyerekek támogatása

Az elmúlt években többször segítettük a Kenézy Gyula Kórház és Rendelőintézet Gyermek- és Ifjúságpszichiátriai Osztályát, illetve az ott kezelt gyerekeket, fiatalokat. Ez az Észak-Alföldi régió egyetlen gyermekpszichiátriai osztálya, ezért Hajdú-Biharból, Szabolcs-Szatmár-Beregből és Jász-Nagykun-Szolnokból egyaránt érkeznek ide a segítségre szorulók. Ezeknek a gyerekeknek, fiataloknak a betegségük mellett sok esetben a támogató családi szeretet hiányával is meg kell küzdeniük, vagy azzal, hogy családjuk jövedelme a minimális szükségleteik kielégítésére sem elég.

Szociális szolgáltatások támogatása

A BTESZ Alapítvány testvérszervezete, a Baptista Tevékeny Szeretet Misszió szociális intézményhálózata közel tízezer rászoruló idős, beteg embert, családokat, gyermeket lát el házi gondozás, szociális étkeztetés, nevelőszülői hálózat, szenvedélybetegek ellátása területén. A gondozó munkatársak munkáját nagyban segítik azok az új kerékpárok, vérnyomás- és vércukormérő eszközök, amelyeket a BTESZ Alapítvány biztosít.

„Mi szeretnék lenni, ha..?” rajzpályázat gyermekeknek

A Baptista Tevékeny Szeretet Misszió 2017. június 7-én rendezett országos gyermekvédelmi konferenciája adott alkalmat a BTESZ Alapítvány „Mi szeretnék lenni, ha…” című, állami gondoskodásban élő gyermekek számára meghirdetett rajzpályázat díjátadójának.

A rajzokat zsűri (a MODEM kurátora, illetve mentálhigiénés, gyermekvédelmi szakemberek) értékelték. A díjazást a Baptista Tevékeny Szeretet Misszió Alapítvány elsősorban saját forrásból biztosította, de a Trans-Sped Kft. is a kezdeményezés mellé állt, és gondoskodott róla, hogy minden egyes nevező csokoládé jutalomban részesüljön.  A rajzok felkeltették a Loki, a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság, az MH 5. Bocskai István lövészdandár és a debreceni Decathlon áruház érdeklődését, így ezek a szervezetek különdíjakat is átadtak, az érintett szervezetek tevékenységéhez kapcsolódó témában született rajzok alkotóinak.