LifeMax, az életmentő őrangyal

Olvasási idő: 2 perc
Az idő kerekét nem lehet megállítani. Bizony mindannyian megöregszünk, és egy idő után a mindennapok is nagy kihívást jelentenek számunkra egészségügyi állapotunk miatt. Rossz ezt kimondani, de mindez hozzátartozóinkra is hatalmas terhet ró. Legszívesebben két felé szakadnának: élnék a saját életüket, miközben minden egyes percben vigyáznának ránk úgy, ahogy annak idején Mi rájuk. De be kell látnunk, hogy a kétlaki élet szinte kivitelezhetetlen, így sok esetben magunkra maradunk, s ez a kiszolgáltatott helyzet nagyban megnehezítheti a mindennapjainkat…

A LifeMax Egyesületnél a BTESZ támogatásával ezt a hozzátartozóinkban lejátszódó dilemmát, problémát látva jutottak arra az elhatározásra, hogy igenis szükség van egy olyan szociális szolgáltatásra, amely az idős vagy beteg embereknek biztonságot, hozzátartozóiknak pedig aggodalmaktól mentes életet biztosít. Ahhoz, hogy az állandó felügyeletet biztosan, problémamentesen tudják garantálni, az egyesület alapítói arra jutottak, hogy egy könnyen kezelhető és viselhető készülék segítségével képesek lesznek arra, hogy őrangyalként vigyázzák az idős, vagy súlyos egészségügyi problémával küzdő honfitársaikat, hogy minden napjuk nyugodtan és boldogan telhessen. Az említett készüléken található egy gomb, amelynek megnyomásával könnyen és azonnal kapcsolatba lehet lépni diszpécserközpontjukkal, ahol tapasztalt szakemberek állnak a nap 24 órájában a segítséget kérők rendelkezésére. Ám tudjuk, adódhatnak olyan helyzetek, amikor a jelzésre már nincs lehetőség. Ezt a problémát úgy küszöbölték ki, hogy érzékelőket, valamint GPS jeladót építettek a készülékekbe, így elesés, földrajzilag behatárolt terület elhagyása, de még alacsony töltöttség, és hálózati kapcsolat megszakadása esetén is automatikusan aktiválódhat a vészjelzés. Ezt követően a diszpécserközpont azonnal kapcsolatba lép a bajbajutottal, és mialatt igyekeznek megfelelő támaszt nyújtani és tanácsokkal ellátni őt, értesítik a szükséges szerveket. A Life Max munkatársai képletesen, de beköltöznek a szolgáltatást igénylők otthonaiba és bár teljes önállóságot biztosítanak számukra, kezüket egy percre sem engedik el.

Az ördög sajnos nem alszik. Legyünk idősek, betegek, veszélyes környéken lakó vagy dolgozó személyek, bizony bármelyikünk kerülhet olyan kiszolgáltatott helyzetbe, amikor a segítség kilométerekre van Tőlünk. Ilyenkor bizony jól jön, ha egy angyal ott lapul a zsebünkben, és úgy őrzi minden léptünket, ahogy azt szüleink tették egykoron.

További információkért forduljon bizalommal a LifeMax Egyesülethez a 06 80 81 82 18-as ingyenesen hívható telefonszámon!

Megosztás itt: facebook
Facebook

További friss cikkek

Nagyítás
FEL