Az őrület hídjának csapdája

Kétfélék vagyunk mi emberek:

 1. Megoldás-fókuszú gondolkodó

  • a megoldás-fókuszú gondolkodó nemre, korra való tekintet nélkül mindig azzal van elfoglalva, hogy mi a következő célja és hogyan fogja elérni azt.
    Az ilyen típusú ember mindig talál magának okot a fejlődésre!

 2. Kifogás-fókuszú gondolkodó

  • a kifogás-fókuszú gondolkodó mindig azzal van elfoglalva hogy milyen problémával küszködik és kivel tudja megosztani azt?

Mind a 2 gondolkodásmód elvisz minket egy irányba.
Célunk az, hogy megoldás-fókuszú gondolkodók legyünk, merthogy a másik oldal (a kifogás-fókuszú gondolkodó), mindig azon van, hogy valamilyen kifogást gyártson, mentegetőzzön, tétlen maradjon és ne csináljon semmit. Így viszont nem megy előrébb az életük.

Szalay Ádám személye sokunk számára ismerős. A TV2 volt riportere, aki kommunikációs szakemberként számtalan inspiráló előadással ajándékozta már meg nézőit, mondja: Az életünk minden pillanata döntéseken múlik: megválasztjuk nézőpontjainkat és minden esetben akadnak olyanok, akik csak a kifogásokat kezdik el keresni, de olyanok is vannak, akik mindenben a lehetőséget látják meg.” 

A fenti gondolatok mentén jogosan tehetjük fel a kérdést az őrület hídjának esetében is: mérnöki csoda avagy nézőpont csapda?

Nagyítás
FEL