Alapítványunkkal az ukrán háború károsultjait segítjük

„Ne késs jót tenni a rászorulóval, ha módodban van, hogy megtedd.”
Példabeszédek 3:27
Megrendítő sorsokkal, azonnali megoldást kívánó problémákkal, reményre áhító arcokkal találkoztunk az ukrán háborús helyzet menekültjeit segítő munkánk során.
  • Öt intézményünket alakítottuk át a menekültek fogadására. Eddig többszáz ember kapott szállást az intézményeinkben: Ózdon, Hevesen, Sajószentpéteren, Tuzséron, Vecsésen, Gyomaendrődön, illetve Nagydoboson, a baptista imaházban. Kollégáink nemcsak szállással, étellel, ruhával és tisztálkodási szerekkel segítették a menekülteket, de az ügyintézésben is mellettük álltak. A kijevből menekült külföldi diákok hazajutását segítve felvették a kapcsolatot a hatóságokkal és konzulátusokkal és megszervezték a továbbutazásukat. És természetesen nem maradt el a lelki segítségnyújtás, támogatás sem.
  • Harminckét intézményünkben indítottunk adománygyűjtést.
  • Megszerveztük az érkező adományok eljuttatását a szükséget szenvedők számára, szociális étkeztetésünket kiterjesztve pedig 2400 adag melegétellel segítettünk a határon áthaladóknak a Baptista Szeretetszolgálattal együttműködve.
  • Vecsési és gyomaendrődi intézményünkben amerikai önkéntesekkel közösen szerveztünk játékos foglalkozást a gyerekek számára, ahol feloldódhattak, nevethettek és megoszthatták gondolataikat.
  • A távolabb dolgozó kollégáink a munkaidejükön túl vettek részt a menekültek szállításában, adományok szortírozásában és fuvarozásában, szendvicskészítésben, melyeket csokoládékkal kiegészítve a határra és a pályaudvarra juttattunk el. Sorra érkeztek szállásfelajánlások különböző városokból, őket összekötöttük a környékükre érkező menekültekkel, akik akár egy-egy éjszakát, akár hosszabb időt tudtak ott tölteni.
  • Különleges pillanatokat élhettünk meg, amikor egy mozgássérült csoport szállítását és szállását biztosítottuk. Ezek a szükségben levő emberek félelmek között érkeztek hevesi intézményünkbe, ahol a szálláson túl biztonsággal, egy-egy jó szóval, mosollyal bátoríthattuk őket. Reméljük, erőt adhattunk továbbutazásukhoz Horvátországba, ahol egy, a hosszútávú ellátásukra alkalmas intézmény fogadta be őket. https://fb.watch/bX9Plc3URO/
  • Eddig két alkalommal vittünk segélyszállítmányt Ukrajnába, Kárpátaljára a Royal Rangers magyarországi szervezetével együttműködve.
  • Az akkut segítségnyújtáson túl a jövőbe is tekintünk. Szeretnénk a menekült emberek számára nemcsak biztonságot, támogatást, de célt is adni. Így azok, akik úgy érezték, készen állnak rá, megkeresték kollégáinkat, hogy az álláskeresésben is segítsék őket. Ózdi intézményünkben már hat fő munkába állását szerveztük meg, jelenleg egy, a gyomaendrődi intézményünkben elszállásolt családot támogatunk a munkakeresésben.

A következő időszakban is arra készülünk, hogy a menekültek továbbhaladását vagy, ha a magyarországi tartózkodás mellett döntenek, akkor lelki és fizikai támogatását koordináljuk.

Hálásak vagyunk minden felajánlásért, adományért, önkéntességért és munkatársaink erőn felüli munkájáért! Munkatársunk szavait idézve: “Szó szerint áldás itt lenni! Ha valaminek van értelme, akkor ennek a segítségnyújtásnak van. Hála, hogy tehetem!” Számunkra ezt jelenti a tevékeny szeretet.

Megosztás itt: facebook
Facebook