10 ÉVES LETT A BTESZ

10 évesek lettünk, ami minden szempontból hatalmas büszkeség. Nemcsak azért, mert szociális szolgáltatásainkkal már több, mint egy évtizede segítjük az arra rászorulók életét, hanem azért is mert ezt az évfordulót csodálatos és elkötelezett kollégákkal ünnepelhettük együtt.
Egy családias hangulatú gálán igyekeztünk megköszönni munkatársainknak az elmúlt évek munkáját és lelkesedését. Díjakat is osztottunk ki a kollégák között 9+2 kategóriában.
Szociális szakembereink – gondozóink, intézményvezetőink és a debreceni központunk dolgozói kaptak elismeréseket. Munkájuk mögött olyan történetek éledtek meg, amelyek miatt már önmagában is érdemes volt ezt az estét megrendezni.
Szociális szakembereink minden napi munka iránt érzett alázata és segíteni akarása az, ami a BTESZ-t előre viszi. Tudjuk, hogy ez az elképesztő munka csak akkor lehet töretlenül tartós, ha van időnk és erőnk megállni és megköszönni szakembereinknek ezt a hozzáállást.
Sokan mondják, hogy a segítő – gondozó munkára születni kell, külön embertípus az, aki sokszor saját magát háttérbe szorítva segíti, ápolja, gondozza a rászoruló embereket – ettől még az ő mindennapi csodáikat, szeretetüket nem lehet egy rálegyintéssel természetesnek venni – ő erre született, ő szereti ezt a munkát. Tudnunk kell, hogy nekik sem könnyű minden nap ez az odaadás és példát kell venni róluk, mert mi magunk és képesek vagyunk adni, segíteni másoknak. Talán sokkal jobban, mint gondoljuk magunkról.
A Baptista Tevékeny Szeretet Misszió pedig köszöni mindazoknak a támogatását és segítségét, akik velünk voltak az elmúlt 10 évben.

A teljesség igénye nélkül:

Magyarországi Baptista Egyház – Papp János Elnök, Mészáros Kornél Főtitkár, Háló Gyula kommunikációs vezető

A települések vezetői és polgármeseterei

Szociális szakemberek, tanácsadók

A következő hetekben megismerhetik három díjazott kollégánk történetét és elkötelezettségét és bemutatjuk a BTESZ díjátadó összes kategóriájának győztesét is. Most ízelítőként néhány hangulatkép a Gáláról a teljesség igénye nélkül.