Együtt töretlenül!

Olvasási idő: 3 perc
Bizton állíthatjuk, a mi történetünk bizony nem mindennapi módon indult. Pár frissen végzett egyetemista, fiatal koruk ellenére felismerte, hogy a társadalomban igenis igény van a megszokottól eltérő, magas színvonalú szociális ellátásra. S vele együtt az emberségre és szakmai tudásra is. A gondolatokat tervek, majd tettek és munkával teli napok követték. 10 évvel ezelőtt pedig megszületett a Baptista Tevékeny Szeretet Misszió, s vele együtt egy olyan magasan képzett szakemberekből álló csapat, amely még messziről sem ismeri azt a szót, hogy: LEHETETLEN.

Büszkén mondhatjuk: a mögöttünk álló jó pár év tapasztalata bizony meghozta a gyümölcsét. 2012-re már kollégáink az ország keleti részén Szenvedélybeteg Nappali Intézményeinkben és szociális feladatokat ellátó központjainkban támogatásra szoruló honfitársaink számára jelentették azt a fajta segítséget, amely aztán hozzájárult életminőségük javulásához. Figyeltünk, tapasztaltunk és tanultunk. Utunk során rájöttünk, hogy a felnőttek mellett, a gyermekekre is nagy figyelmet kell fordítanunk. Ebben a tudatban döntöttünk úgy, hogy Boldog Gyermekkor néven létrehozzuk nevelőszülői hálózatunkat, hogy a hozzánk csatlakozók segítségével egy biztos és szerető otthont adhassunk a nélkülöző gyermekek számára. E korántsem egyszerű, de annál nemesebb feladathoz kapcsolódott be később a BTESZ Alapítványunk, amely azóta is vigyázó szemünket és segítő kezünket képviselve támogatja őket.

Munkánk azonban itt még nem ért véget. Mikor elindítottuk a szociális étkeztetésünket bizony rövid időn belül be kellett lássuk, hogy saját lábunkon kell megállnunk. Ezért 2020-ban új fába vágtuk a fejszénket és úgy döntöttünk, hogy létrehozzuk a saját konyhánkat, amely immár több mint 7000 embernek biztosítja a napi egyszeri meleg étkezést. Hogy könnyű volt e? Bizony nem. De megérte küzdenünk érte.

Tapasztalatainknak köszönhetően elkezdtük tovább bővíteni szolgáltatásaink tárházát. Családi bölcsődét nyitottunk Szadán és Nyíregyházán, hogy a gyermekeknek olyan környezetet biztosíthassunk, ahol amellett, hogy barátokat szereznek, nagy hangsúlyt fektetnek szellemi és fizikai fejlődésükre is. Ezen felül az ország szinte minden pontján megtalálható ÚJ Esély Központjainkban még több szenvedélybeteg számára nyújtunk megfelelő segítséget, míg az egyes intézményeinkben a már említett szolgáltatások mellett lehetőségünk van a fogyatékkal élők nappali ellátására is.

Mi vagyunk a BTESZ. És így haladunk szépen lassan, immár 10 éve. Ugyanazzal a lendülettel és lelkesedéssel, mint az elején. Néha elesünk, de aztán legyintünk, hiszen tudjuk, hogy úgy is felállunk. Na de nem egyedül. Együtt, egy családként, egymás kezét fogva. S egy kósza mosollyal az arcunkon indulunk tovább.

Megosztás itt: facebook
Facebook

További friss cikkek

Nagyítás
FEL