A veresegyházi Új Esély Központ

Olvasási idő: 3 perc

Hajdúböszörmény után, most képzeletben látogassunk el Veresegyházra, ahol bár Új Esély Központunk igencsak fiatalnak mondható, mégis már most teljes kapacitással működik.

 

A Baptista Tevékeny Szeretet Misszió Új Esély Központjai azzal a szándékkal jöttek létre, hogy segítségükkel kiutat mutathassunk azoknak, akik gondjaikat, illetve bánatukat az alkohol, drogok és különböző gyógyszerek segítségével kívánják enyhíteni. S bár sokan sajnos csak legyintenek ilyen életutak hallatán, Mi hiszünk abban, hogy ezeknek a történeteknek igenis lehet boldog a vége.  Eldöntöttük, hogy minden hozzánk segítségért forduló ember felé segítő kezet nyújtunk, így adva új esélyt nekik arra, hogy mindent tiszta lappal kezdhessenek. E szellemiséget képviselve nyitottuk meg Veresegyházon 2021. januárjában az első Új Esély Központunkat.

Az indulást sok ember összefogása előzte meg. Rengeteg segítséget kaptak kollégáink a helyi és más baptista gyülekezetektől, akikre a mai napig bármikor számíthatnak, és ezért rendkívül hálásak vagyunk Nekik. Ugyanakkor városi vezetőktől, intézményektől és civil szervezetektől is sok támogatás érkezett és megannyi közös ötletelés segítette az első lépéseiket.

Ám korántsem volt könnyű a függőségek csapdájába esett embereket megszólítani. Hiszen a sok előítélet, az elmagányosodás, és a szégyenérzet  rendkívül megnehezítette a dolgukat – hangsúlyozta Molnár György Antalné, az intézmény vezetője. Számukra mégis az a pillanat volt a legmélyebb és a legcélravezetőbb, amikor együtt, egy szívvel és akarattal képesek voltak imádkozni, és kérni a Jó Istent, hogy vezesse el hozzájuk azokat az embereket, akikkel képesek lesznek elkezdeni a szakmai munkájukat. Mára már összesen 53 honfitársunknak tudnak segítséget nyújtani az újrakezdéshez.

Céljuk, hogy hiánypótló szolgáltatásként, specifikusan a szenvedély problémával élőket felkészítsék az önálló döntéshozatalra. Segítsék őket az életük különböző területein történt elakadásaik feldolgozásában, képessé tegyék a hozzájuk forduló embertársainkat az  önálló álláskeresésre. A segítséget kérők szükségleteit fókuszba helyezve számukra a leghatékonyabb szolgáltatásokat igyekeznek biztosítani. Eltökéltek abban, hogy a lehető legmagasabb színvonalú rehabilitációt biztosítsák, majd segítséget nyújtsanak az ezt követő reintegrációban is.

Miben nyújt segítséget a veresegyházi Új Esély Központ?

 • szakorvosi addiktológiai konzultációban,
 • kedvezményes étkezés biztosításában,
 • lelkigondozásban,
 • munkavállalási tanácsadásban,
 • életvezetési tanácsadásban,
 • krízis helyzetben csomagok biztosításával,
 • információs tanácsadásban,
 • útbaigazításban: mit hol érdemes keresni, munkavállalás, családi probléma esetén hová lehet fordulni, célzottan egészségügyi gond esetén kihez forduljanak,
 • szükség esetén mosási és higiéniai lehetőségek biztosításában,
 • közösségi programokban, klubfoglalkozásokban,
 • helyi könyvtár használatában

 

Kik várják Önöket?

Magasan szakképzett, tapasztalatokkal rendelkező szakemberek, akik amellett, hogy nagyszerű emberek, munkájukat nap mint nap szolgálatként élik meg. Ez hajtja őket előre. Hisznek abban, hogy minden ember értékesnek lett teremtve, és feladatuknak érzik azt, hogy felkészítsék és segítsék azokat, akik ezt nehezen vagy egyáltalán nem tudják megélni a mindennapokban – hívja fel a figyelmet az intézmény vezetője.

És, hogy mégis mik a jövőbeli céljaik?

Egy szolgáltatás-centrikus központ létrehozása, amely komplex segítséget nyújt a hozzájuk betérő embertársainknak. Mindezt természetesen: szeretettel, elfogadással és a legnagyobb tisztelettel.

Honti Orsolya

Megosztás itt: facebook
Facebook

TOVÁBBI FRISS CIKKEK