Ingyenes előadások időseknek

Előadások az egészségről, boldogságról, szakértőktől, hiteles emberektől. Önnek.

Nézze meg beharangozó videónkat, majd adja meg adatait és kérje Ön is ingyenes előadásainkat!

Néhány a korábbi előadásaink közül:

Idősként bizonyára Ön is tapasztalja, hogy a szomjúságérzet sok esetben egyáltalán nem jelentkezik, ez viszont nem azt jelenti, hogy a szervezetnek ne lenne ugyanúgy szüksége a folyadékra, sőt. 

Dr. Újházi László,  a Magyar Gyógyszerészi Kamara hajdú–bihari elnöke az alábbi rövid előadásában gyakorlatias tippeket nyújt arra nézve, hogyan lehet idős korban is megfelelő mennyiségű folyadékot fogyasztani, ezzel elősegítve egészségünk megőrzését…

Az öregedés egy állandó folyamat. Egy olyan életszakasz, amely születésünktől fogva zajlik. Idősként valószínűleg Ön is tapasztalja, hogy az élet ebben a korban is lehet örömteli, kellemes. 

Annak érdekében, hogy boldogabb öregkort éljünk meg a mindennapokban, Gellén Imre, szociálpolitikai szakértő, saját tapasztalataiból merítve a következő 3 tanácsot nyújtja hallgatóságának…

Kétfélék vagyunk mi emberek:

 1. Megoldás-fókuszú gondolkodó

 2. Kifogás-fókuszú gondolkodó

  • kifogás-fókuszú gondolkodó mindig azzal van elfoglalva hogy milyen problémával küszködik és kivel tudja megosztani azt?

Az emberi elme olyan, mint egy tárolóedény, megtartja az információt, de az ember személyes felelőssége az, hogy milyen információt enged be ebbe a tárolóedénybe.
Két pohár, kétféle gondolat: a kristálytiszta a pozitív, míg az iszapos víz pedig a negatív gondolatokat jelképezi.

Mégis hogyan lehetséges hatékonyan kiszűrni a számunkra hasznos információkat?

Klára a személyes történetével számunkra egy intézményvezető hétköznapjaiba kínál rövid betekintést. Olyan apró csodák ezek, amelyek arra emlékeztetik, hogy minden korosztályban megtalálható az az érzés, amely az ő hivatásában is elengedhetetlen: a szeretet.
Apró örömök egy intézményvezető magánéletéből, amely garantáltan más szemszögből világítja meg Önnél is azt, aki a szakma mögött rejlik: magát az embert  

A 30-as évek végén egy érdekes kutatásba kezdtek, amely több mint 80 évig zajlott. kutatás központi témája: miben rejlik a siker és a boldogság kulcsaA megkérdezettek között úgy hátrányos helyzetű, szegénységben élő emberek, mint tehetősebb egyetemisták is voltak.

80 évvel később Robert Waldinger, amerikai pszichológus, felkereste a kutatásban résztveőket és egy elképesztő következtetésre jutott: a boldogság nem a sikerről és a pénzről szól …

A Föld lakosságának megközelítőleg 70%-a krónikus megbetegedések következtében hal meg. Mindezen betegségek kialalakulásának megelőzésében 4 tényező is kulcsfontosságú szerepet játszik. 

Hogyan befolyásolhatjuk ezt a 4 tényezőt és előzhetjük meg a krónikus megbetegedések kialakulását?

Minderről Dr. Úhjázi László, a Magyar Gyógyszerészi Kamara hajdú-bihari elnöke rövid előadásában beszél…

Napjainkban a rossz és egészségtelen táplálkozás következtében sokan szenvednek az elhízás 3 következményétől:

1. Magas vérnyomás, amely szívproblémához vezethet;

2. Emelkedett vércukorszint, amely cukorbetegséget okozhat;

3. Magas vérzsír érték;
Viszont mindezeket 1 kulcsfontosságú tényező figyelembevételével mind a 3 faktor időben megelőzhető.

„Az emberi elme gyúrmázható! Miközben folyamatosan döntünk következő lépésünkről egy új neurális ösvény épül ki az idegsejtek között. A sok gyakorlás során idővel pedig szokássá alakul!” – hangsúlyozza Szalay Ádám. 

Így van ez döntéseinkkel és az abból fakadó szokásainkkal is. 

Mostani előadásában Szalay Ádám egy egészen személyes példán – saját édesapján – keresztül bontja ki a fenti gondolatsort számunkra.

Az apró és jó döntések összessége hatalmas ugrást eredményezhet életünkben. Mi hogy döntünk ma?

“Testi problémák lelki problémák nélkül nem léteznek! És ez fordítva is így van…” – hangzik el mindez Dr. Újházi László legújabb előadásában. 

Mégis hogyan függ össze ez a két tényező? Létezik-e ok-okozati összefüggés lelkiállapotunk és a gyomorfekély kialakulása között?

Dr. Újházi László, A Magyar Gyógyszerészeti Kamara hajdú-bihari elnöke a fent említett ok-okozati összefüggésben 4 ilyen kapcsolatot vesz szemügyre…

„Ádám, forgass olyan emberekkel, akik kastélyban élnek! […] Miután megkaptam a telefonszámát és egyeztettem vele, elmehettem gróf Laci bácsihoz, aki egy igazi feszes tartású arisztokrata volt. Ő még a kutyáját is magázta, olyan tartás volt benne!” – idézi fel Szalay Ádám Laci bácsival töltött emlékezetes pillanatait. Laci bácsi egy grófhoz illő módon, saját kastélyában élte mindennapjait. Az évek elteltével viszont új szelek fújtak és a gróf egy rendkívül szokatlan helyzetben találta magát. Döntése évtizedekre megpecsételte sorsát. Végül hogyan lett mégis egy grófból téglahordó, majd évtizedek múlva pedig sikeres építkezési vállalkozó?

“Annyira örülök nektek, mert olyan sokra vittétek, de én csak egy …” – hangzik el a gondolatsor Gellén Imre beszélgetőpartnerének, a 90 éves szépkorú hölgynek szájából. A gondolatsort természetesen a hölgy befejezi, de Imre egy olyan megvilágításba helyezi beszélgetőpartnerének helyzetét, ami számára megszokott, de legtöbbünk esetében egészen csodálatraméltó, erőn felüli cselekedetek sorozata. 
Mégis mi változtathatja meg egy 90 éves szépkorú hölgy világnézetét olyannyira, hogy addigi életének megélt részét teljesen új perspektívából, hálatelt szívvel kezdi el tekinteni?

Nancy, a hollywoodi színésznő és sikeres elnökfeleség, férjével egy előkelő étterembe érkeznek. Az akkori USA elnöke, Ronald Reagan, nagy megdöbbenéssel veszi tudomásul, hogy a felhajtás nem miatta, hanem az ő felesége miatt van. Mivel önérzetén csorbulás esik, ezért mindezt arrogáns módon azonnal közli is, de Nancy ezt nagyon elegánsan kezeli …

(ide kattintva az összes előadást megtalálja)