Fogjunk össze Piroska, vásárosnaményi ellátottunk lakhatásáért!

Horváth Gáborné Piroska ellátottunk a Vásárosnaményi Nappali Intézményünk aktív, oszlopos tagja, aki háza lakhatatlanná válását követően egy fészerben talált menedéket. Ám ez a megoldás csupán csak ideiglenes, hiszen a hideg idő beálltával már ez sem lesz sokáig lakható számára. Rendes fűtés hiányában a fagyás veszélye fenyegeti őt. Piroskára családtagként tekintünk, s igyekszünk mindent megtenni annak érdekében, hogy biztonságban, fűtéssel ellátott környezetben tudhassuk őt. Ezért összefogtunk, hogy egy fűthető lakókocsi megvásárlásával biztonságosabb környezetet biztosíthassunk számára.

“Horváth Gáborné Piroska 69 éves vásárosnaményi lakos. Egész életében egy kis házban élt az ősi portán, a szülői házban. A ház az évek során olyan rossz állapotúvá vált, hogy a hatóság életveszélyesnek minősítette, így 2022. őszén lebontásra került. Szülei rég meghaltak, férjétől fiatalon elvált. Egy lánya van, aki szomszédban él a családjával, 4 gyermekével és 1 unokájával. A lánya nem tudja befogadni a lakásuk mérete és a család létszáma miatt. 

Piroska jelenleg egy fészerben lakik, amely a hideg idő beálltával nem lesz megfelelő, a kihűlés veszélye miatt. Rendkívül alacsony nyugdíjat kap, amelyből még a bontási költséget is levonják. A jövedelme még a megélhetésére sem elegendő, így albérletet sem tud fizetni. Több szociális bentlakásos intézménnyel felvettük a kapcsolatot, de alacsony jövedelme miatt nem tudják felvenni, a lánya anyagi helyzete sem megfelelő, így a térítési díj különbözetét nem tudja kiegészíteni. 

A 7 éve megnyílt Vásárosnaményi Nappali Intézményünk aktív, oszlopos tagja. Az intézményben a napközbeni tartózkodást, étkezés egy részét és a higiénés szükségleteit el tudja látni. Szívesen beszélget, segítőkész és minden foglalkozáson részt vesz. A munkatársak mindenben segítenek a számára és a helyi önkormányzat is több alkalommal segítséget nyújtott, de a lakhatási kérdésben nem tudtunk előre lépni, megoldást találni. 

Piroska a mi kis közösségünk “CSALÁDUNK” tagja és nagyon fontos a számukra, hogy biztonságban éljen. A kollegák tavaly télen is minden reggel aggódva várták, hogy megérkezzen az intézménybe, mert mindig attól féltek, hogy nem látják többé Piroskát. A tavalyi enyhe tél nagyon kegyes volt számára, hiszen egy elektromos fűtőtest segítségével elviselhető hőmérsékletet tudott biztosítani magának a fészerben. A keményebb fagy beálltakor lánya fogadta be átmenetileg, de itt is a helyhiány miatt csak egy fotelben tudta meghúzni magát.  

Egy fűthető lakókocsi megfelelő lehetne Piroska számára ahhoz, hogy a hideg idő vasfogától megmeneküljön. Fáj látnunk, hogy egy számunkra kedves, segítőkész ember ilyen körülmények között éljen. Látjuk Piroska szemében az aggódást, amit az újra beköszöntő hideg időjárás miatti félelem vált ki. Érezzük ennek a súlyát, felelősségét. Mindenképpen megoldást kell találnunk számára! Hisszük, hogy összefogással hatalmas erőket mozgósíthatunk. 

Nagyon bízunk abban, hogy minél többen csatlakoznak hozzánk és sikerül egy embertársunknak olyan segítséget nyújtanunk, mely kicsit könnyebbé és élhetőbbé tenné az életét.”  Nagy Klára, intézményvezető 

Kérjük, amennyiben megteheti, adományával, segítse, hogy Piroska lakhatása megoldódjon! Az adományt alapítványunk bankszámlaszámán fogadjuk és a beérkezett összeg teljes egészét a lakókocsi megvásárlására fordítjuk! 

Bankszámlaszámunk: OTP Bank, 11738008-21470130
Kedvezményezett neve: BTESZ Alapítvány
Közlemény: Piroskáért

Te jövőnek hívod. Ő álomnak. Mi célnak.

Megosztás itt: facebook
Facebook