Hajdúböszörményi Tevékeny Gondozási Szolgálat

Olvasási idő: 2 perc

 

Bár magának a Baptista Tevékeny Szeretet Missziónak a 10 éves fennállását nem is olyan régen ünnepeltük, valójában erőteljes terjeszkedésünk és fejlődésünk ennél már jóval hamarabb elkezdődött.

A kezdetek

Mire eljutottunk idáig, hogy már fogyatékos személyek nappali ellátásával is foglalkozhatunk, bizony igen hosszú és döccenőktől egyáltalán nem mentes utat kellett végigjárnunk. A BTESZ jogelődje a szükségletekre reflektálva 2009-ben úgy döntött, hogy Hajdúböszörményben is létrehoz egy intézményt. Az itt dolgozó kollégáink egy percig sem tétlenkedtek. Elindították a házi- és jelzőrendszeres segítségnyújtást és a szenvedélybetegek nappali ellátását is. Így hívva fel magukra a figyelmet az igencsak mozgalmas hajdúsági kisvárosban.

 

Hol tartanak most?

Azt, hogy emberileg és szakmailag is egy igen jó csapat állt ott össze, mi sem bizonyítja jobban, mint az a tény, hogy mára már több mint 1000 ellátott tartozik hozzájuk. Ehhez a sikerhez azonban az is hozzátartozik, hogy az eltelt évek alatt egy pillanatra sem pihentek munkatársaink. Újabb és újabb szolgáltatásokkal bővültek, így mostanra szenvedélybetegek alacsonyküszöbű közösségi ellátásával, szociális étkeztetéssel és még egy szintén nagy felelősséget és tudást igénylő szolgáltatással, a fogyatékos személyek nappali ellátásával is bővültek – tudtuk meg German Gabriellától, az intézmény vezetőjétől. Az utóbb említett új szolgáltatás kapcsán azonban fontos kiemelnünk, hogy amellett, hogy hatalmas figyelmet fordítanak a családias légkörre és az örömteli pillanatokra, egyik kiemelt céljuk az, hogy a szülők mindennapjain könnyítsenek. Így mialatt Ők dolgoznak, nem kell aggódniuk, hiszen egy igazán jóhangulatú, tehetséget felfedező és gondozó, minden igényt és napi rutint teljes mértékben szem előtt tartó fogyatékos személyek nappali intézményében tudhatják gyermekeiket. És talán ez az, ami igazán egyedivé teszi a Hajdúböszörményben megtalálható intézményünket.

 

Az intézmény mozgatórugói

Ám nem tartanánk most itt, ha nem lennének azok a lelkes kollégák, akik ezt a csapatot alkotják. A szinte 100%-ban szociális képesítéssel rendelkező szakembereink már évek óta a BTESZ-t erősítik. Elhivatottak, munkájukat hivatástudattal, alázattal végzik, és ezért mérhetetlenül hálásak vagyunk nekik!  Folyamatosan fejlődnek, ahogyan az intézmény is és minden erejükkel azon vannak, hogy a szolgáltatások még tovább professzionalizálódjanak, bővüljenek. S ezáltal a segítségre szoruló emberek részére továbbra is olyan szolgáltatást biztosíthassanak, amellyel életük szebbé, jobbá, könnyebbé válhat majd.

 

Megosztás itt: facebook
Facebook

TOVÁBBI FRISS CIKKEK

Nagyítás
FEL