HÁZI SEGÍTSÉGNYÚJTÁS

Engedje meg, hogy ezúton köszönjem meg nyíregyházi szervezetük dolgozóinak odaadó, lelkiismeretes, pontos, emberséges munkáját, amellyel életemet élhetőbbé, szebbé, könnyebbé teszik. Pontosságukból, precizitásukból érződik vezetőik és munkatársaik kiváló együttműködése, munkájuk összhangja. Szeretettel várom őket minden alkalommal, szinte mindig jókedvvel, életvidáman búcsúzunk el egymástól. Emberi tisztelettel, hálás köszönettel nyíregyházi "ápoltjuk", betegük, gondozottjuk.

Miért minket válasszon?

A házi segítségnyújtást igénybe vevők számára a saját otthonukban, lakókörnyezetükben
biztosítjuk, hogy megromlott egészségügyi állapot vagy előrehaladott életkor esetén se legyen probléma számukra az önálló életvitel.
Küldetésünk, hogy az olyan aktív támogatást kaphassanak mindennapi életükhöz, amely lehetővé teszi, hogy minél tovább maradhassanak biztonságot nyújtó, saját környezetükben.
A távol élő, vagy munkájuk miatt elfoglalt családtagoknak így nem kell aggódniuk idős, vagy beteg hozzátartozójuk miatt – hiszen magasan képzett munkatársaink figyelnek oda rájuk, a saját otthonukban.
Munkánk során alapvetéseink: a törődés, gondoskodás, odafigyelés és bizalom.

Szolgáltatásainkat a 1993. évi III. törvény – a szociális igazgatásról és szociális ellátásokról, és az 1/2000. (I. 7.) SzCsM rendelet a személyes gondoskodást nyújtó szociális intézmények szakmai feladatairól és működésük feltételeiről alapján nyújtjuk.

Tevékenységünk fő területei:

 • Segítünk (szociális segítés) az otthoni higiénia megteremtésében például ellátottunk ruháinak mosása, vasalása. Közreműködünk a háztartási munkákban: bevásárlás, gyógyszerkiváltás, mosogatás, ruhajavítás, hóeltakarítás, tüzelő behordása. Elkísérjük gondozottjainkat hivatalokba, vagy éppen rendelőbe, de szívesen el is hozzuk számukra gyógyszereiket, vagy bármit, ami nem igényel szállítást és szükséges a mindennapi életükhöz.
 • Segítő, támogató kapcsolatot alakítunk ki ellátottjainkkal, információt adunk a mindennapi élet gyakorlati dolgaihoz (például csekkbefizetés, ügyintézés menete, e-recept
  kiváltásának módja). Tanácsadással és mentális támogatással is segítünk, ha kell. Ezeken kívül segítünk megoldani a kapcsolattartást a rokonokkal, akár telefonon, akár interneten keresztül. Részt veszünk a gondozási és ápolási feladatokban is, legyen az fürdetés, öltöztetés, vagy ágyban mozgatás – ha szükséges. (személyi gondozás)
 • Ahol az ellátott egészségi állapota indokolja, ott munkatársunk együttműködik az ellátott háziorvosával, szakorvosával a gondozási folyamatban.

Az ellátást egészségi állapotuk és koruk miatt rászorulók vehetik igénybe.

Az igénybevétel feltételei:

 • Gondozási szükséglet vizsgálat, melyet munkatársunk az igénylő otthonában elvégez, melynek keretében kerül megállapításra, hogy az ellátást igénylőnek szociális segítés vagy személyi gondozás indokolt.
 • Ellátás iránti kérelem benyújtása
 • Orvosi igazolás, szakorvosi vélemény, határozat
 • Jövedelem igazolás

A szolgáltatás díja a jogosult jövedelméhez mérten kerül megállapításra. A díj minden hónap végén a teljesített gondozási időtartama után  kerül elszámolásra, tehát utólag kell megfizetni a ténylegesen igénybe vétel alapján. 

A térítési díj megállapításánál a szolgáltatást igénybe vevő személy rendszeres havi jövedelmét (kiskorú igénybe vevő esetén a családban egy főre jutó rendszeres havi jövedelmet) kell figyelembe venni, azzal, hogy a térítési díj nem haladhatja meg a fenti jövedelem 30%-át.

 

Személyi gondozás esetén:
40.000.-Ft alatt: 50 Ft/gondozási óra
40.001.-Ft. – 60.000.-Ft: 250 Ft/gondozási óra
60.001.-Ft. – 80.000.-Ft: 300 Ft/gondozási óra
80.001.- Ft. – 110.000.-Ft: 350 Ft/gondozási óra
110.001.- Ft. – 140.000.-Ft: 550 Ft/gondozási óra
140.001.-Ft.- 180.000.-Ft: 650 Ft/gondozási óra
180.001-Ft fölött: 700 Ft/gondozási óra

Szociális segítés esetén: 1500 Ft/gondozási óra.

 1. Hívja a 06 80 900 368 számot vagy vegye fel velünk a kapcsolatot a lap jobb oldalán!
 2. Munkatársunkkal egyeztetik a jogosultság feltételeit és a lehetőségeket.
 3. Az igénylés kezdő napját, gyakoriságát és díját is rögzítő megállapodás aláírása az Ön kényelmét szolgálva otthonában történik. Ekkor részletes tájékoztatást kap a szolgáltatásról és egyedi kérdéseire és kérdéseire is válaszolunk.

Csatolandó dokumentumok

Kérelem

magyarországi településen segítünk a mindennapokban
0

Álmosd, Aranyosapáti, Balmazújváros, Báránd, Bedő, Berényi tanya, Berettyóújfalu, Biharkeresztes, Bogács, Bükkzsérc, Csaroda, Cserépfalu, Darvas, Debrecen, Derecske, Dévaványa, Egyek, Félhalom, Furta, Gáborján, Gellénháza, Gergelyiugronya, Gyüre, Hajdúböszörmény, Hajdúdorog, Hajdúnánás,  Hajdúszoboszló, Hajdúszovát, Hosszúpályi, Ilk, Jánd, Kisvárda, Kokad, Konyár, Létavértes, Magyarhomorog, Mándok, Mezőkövesd, Monostorpályi, Nagykanizsa, Nagykereki, Nagyrábé,  Nagyvarsány, Nyíregyháza, Nyírmada, Ohat (tanya), Pocsaj, Pusztadobos, Püspökladány, Sárrétudvari, Szolnok, Téglás, Telekháza, Tiszabezdéd, Tiszacsege, Tiszaszalka, Tiszavid, Tószeg, Újiráz, Újkenéz, Vámosatya, Vámospércs, Váncsod, Vásárosnamény, Vésztő, Vitka, Zagyvarékas, Zalaegerszeg

Hagyjon nekünk üzenetet, visszahívjuk!

Ha Ön keresne bennünket:

Telefon: 06 52 574 580
E-mail: info@btesz.hu

További információkkal munkatársaink készséggel állnak rendelkezésére.

Törődés, gondoskodás, bizalom az Ön, vagy családtagja számára is!