„Hol hit, ott…”

Olvasási idő: 2 perc

A hitről sokan sokféleképpen gondolkoznak, de a legtöbben megegyezünk abban, hogy a hitünk nagy hatással van az életünkre. A Biblia arra bátorít bennünket, hogy higgyünk Istenben. Hogy mit jelent a keresztény ember számára a hit? Két BTESZ lelkigondozó válaszol a kérdésre.

„Számomra a hit alapállás! Életem történései folyamatosan munkálták bennem azt a felismerést, hogy közelednem kell Istenhez. Folyamatosan tanít olyan dolgokra, amelyek által jobbá leszek. Tudatosította bennem azt, hogy ami velem történik, az Isten szűrőjén megy át először. Megtanít Istent a problémáimnál is nagyobbnak látni. És nem utolsó sorban, egy olyan erő, amely ,,még engem is” teljesen átformált. A hit jobb emberré tesz, és megtanít az Isten szemüvegén keresztül szemlélni a világot.”

Krisán Zoltán, BTESZ lelkigondozó, Békéscsaba

 

„Azért fontos számomra az Úr Jézusba vetett hit, mert neki köszönhetem életem gyökeres megváltozását. Isten számos ígéretét hittel elfogadtam, ami sokszor meg is jelent az életemben. Például a megkötözöttségektől való szabadulás ígérete valósággá vált, mert hitrejutásomat követően szabad lettem az alkohol, a cigaretta, a tudatmódosító szerek, a paráznaság és a bűnözés bűvkörétől. Hit által fogadtam gyermekeim ígéretét két évtizeddel ezelőtt, amit beváltott az Isten. A fiam decemberben lesz 5 éves, a kislányom októberben lett 1 éves. Hit által vettem és élem a bűnbocsánat, az örök élet ígéretét, aminek alapja Krisztus történő halála és feltámadása.”

Boros Lajos, BTESZ lelkigondozó, Mezőtúr, Szolnok

Megosztás itt: facebook
Facebook

TOVÁBBI FRISS CIKKEK

Nagyítás
FEL