Nyitott ajtókkal, egymásért

Olvasási idő: 2 perc

Egy évvel ezelőtt, az Új Esély Központok terjeszkedésének köszönhetően hatalmas boldogsággal töltött el minket, hogy immár Gyomaendrődön is megnyithattuk a kapuinkat a lakosok előtt! 

Az intézmény azzal az eltökélt céllal jött létre, hogy az élet problémáival nehezen, sokszor egészségtelen módon megküzdők számára kollégáink az ország ezen pontján is segítséget nyújthassanak! Ezt a munkát azonban kellő alázat és a másik ember iránti feltétlen tisztelet nélkül nem lehetne végezni. Ezért mikor arról érdeklődtem, hogy mégis mi motiválja munkatársainkat annyira, hogy munkájukat ilyen szenvedéllyel végezzék, Lantos Gabriella regionális vezetőtől az alábbi választ kaptam: „A segíteni akarás. Az a pillanat adta érzés, amikor látjuk az ellátottunk szemében, hogy elnyertük a bizalmát és vele együtt örülhetünk a problémája megoldásának.”


A szenvedélybetegek és pszichiátriai betegek nappali intézményeként 2 x 55 fős ellátotti csoportok találhatóak meg jelenleg náluk, akiknek mondhatni igencsak mozgalmas napjai vannak! Hiszen foglalkozásokon,
képzéseken, lelkigondozáson vehetnek részt, ahol a számukra legmegfelelőbb segítséget kapják minden egyes alkalommal.
Ezen kívül természetesen még számtalan egyéb segítségben részesülnek. Hiszen háztartáspótló tevékenységekben, mindennapi problémák ügyintézésében, álláskeresésben, internet, mobiltelefon használatában, kapcsolatépítésben, szabadidő hasznos eltöltésében is igyekeznek számukra támogatást nyújtani.

És, hogy az ide betérők kikkel találkozhatnak majd? Szakemberekkel. Ugyanis az intézmény minden dolgozója szakember, szociális munkás, teológus, vagy annak tanul.

Forduljanak hozzájuk bizalommal, hiszen segítségükkel van esély egy szebb jövőre!
Telefonszám: 06 70 646 0518  Cím: 5500 Gyomaendrőd, Damjanich János u. 1-2.

Honti Orsolya

Megosztás itt: facebook
Facebook

TOVÁBBI FRISS CIKKEK