Mi vagyunk a BTESZ!

0
ÉV
0
ELLÁTOTT

Küldetésünk a méltó életminőség elősegítése idős, beteg, rászoruló emberek számára.
Hiszünk az álmainkban, egymásban és a kompromisszum nélküli szakmaiságban.
Olyan szolgáltatást biztosítunk, amit a saját szüleinknek, nagyszüleinknek, hozzátartozóinknak is szívesen ajánlanánk.

Tettel. SzereTETTEL.

12 évvel ezelőtt egy fiatal közgazdászban és pár frissen végzett szociálpolitikusban megfogalmazódott a gondolat, hogy a társadalomban igény van a megszokottól eltérő, magas színvonalú szociális ellátásra. A gondolatokat tervek, majd tettek és munkával teli napok követték.

2012-re a szenvedélybeteg ellátás és a házi segítségnyújtás kiépítése után a szociális étkeztetés megvalósítása volt az újabb nagy lépés. A debreceni központú szervezet intézményei már Magyarország keleti térségének minden területén ott voltak és megközelítőleg 4500 ellátottat gondoztak.

2014-ben Boldog Gyermekkor néven nevelőszülői hálózatot hoztunk létre elhagyott, vagy nem megfelelő családban nevelkedő gyermekek helyzetének javítására. A hálózat most négy megyében működik, ahová folyamatosan várjuk azok jelentkezését, akik ezt a csodálatos hivatást, a nevelőszülőséget választanák életük fő céljának.

2016-ban Alapítványt hoztunk létre nehéz élethelyzetben lévő emberek megsegítésére. Munkánk során nap mint nap találkozunk a mindennapi túlélésért küzdő felnőttekkel és a kitörésre esélyt sem kapó gyerekekkel. Kötelességünknek érezzük, hogy sem etnikai vagy vallási, sem egyéb hovatartozást nem vizsgálva, ahol lehetőségünk van rá, enyhítsük a problémákat, alapítványunkon keresztül segítsük a mindennapok méltóságteljes megélését. Az Élelmiszerbankkal való együttműködésünk abban ad támogatást, hogy ne csak alkalomszerűen, hanem folyamatosan segítsük élelmiszerrel az arra rászorulókat. Mára Kelet-Magyarország mintegy 197 településén 829 szakember lelkes és elkötelezett munkájával több mint 15.000 idős, beteg vagy rászoruló ember életén könnyítünk.

 

A BTESZ Alapértékei

A BTESZ számára fontos az innovatív, újító szemlélet, aminek mindig a jól képzett szakemberek teremtik meg az alapjait. Ez a hozzáértés és innováció megjelenik például jelzőrendszeres házi segítségnyújtás szolgáltatásunkban is.

Hiszünk a friss, új gondolatokban és a fiatalok tenni akarásában, ezért nagy örömmel fogadjuk az iskolai közösségi szolgálat keretében hozzánk érkező diákokat és a gyakorlatukat nálunk töltő főiskolai vagy egyetemi hallgatókat is, akik közül többen már hosszú távon is a csapatunkat erősítik.

Azt a csapatot, amelyeknek sok tagja már a kezdetek óta velünk van és tesz meg mindent azért, hogy szolgáltatásainkkal egyre több családnak, vagy egyedülállónak segítsünk. 

Vezetőink és kollégáink nem csak megkérdőjelezhetetlen szakmaiságukkal, de segíteni akarásukkal és a változásba vetett hitükkel is példát mutatnak. Mi dinamikus fejlődésünk titka? Nincs titok. Hiszünk az álmainkban, egymásban és a kompromisszumok nélküli szakmaiságban.