SZENVEDÉLYBETEG ELLÁTÁS

Nagyon jó hogy vannak még segitőkèsz emberek. Minden tiszteletem elismersem az övék!

A Baptista Tevékeny Szeretet Misszió 12 éves szakmai tapasztalattal rendelkezik szenvedélybeteg ellátás területén. Jelenleg több megyében is fordulhatnak hozzánk azok a szenvedélybetegek, akiknek támogatásra, segítségre van szüksége. 

Intézményeink: 

9 nappali ellátás – 430 férőhely 

3 támogatott lakhatás – 32 férőhely 

2 alacsonyküszöbű ellátás. 

Aki hozzánk fordul segítségért, mert már megfogalmazódott benne a szándék a változtatásra és fenntarthatatlannak látja jelenlegi élethelyzetét, annak minden támogatást megadunk, hogy kialakíthasson egy tiszta, szermentes életet. 

Ezután abban is segítünk, hogy a változás ne csak időszakos legyen, hanem hosszútávon is teljes, egészségesebb, tiszta életet élhessen a szenvedélybeteg. Munkánk során fontos terület a megelőzés, a társadalomba visszaillesztés és a teljes élet helyreállítása. Mindezt 12 év szakmai tapasztalatával, felkészülten, előítéletektől mentesen tesszük, mert hiszünk abban, hogy a szenvedélybetegség legyőzhető és a változás igenis lehetséges. 

Egy olyan egymásra épülő rendszert alakítottunk ki intézményeinkben, amelyekben a különböző stádiumban lévő szenvedélybetegek megkaphatják a nekik éppen a legmegfelelőbb segítséget és támogatást. 

A BTESZnek jelenleg elterelés, megelőző-felvilágosító szolgáltatásra három megyére kiterjedő ellátási kötelezettsége van. 

 

Szenvedélybetegek alacsonyküszöbű közösségi ellátása

Célunk a szenvedélybetegek és közvetlen környezetük minél szélesebb körben történő
elérése, fogadása, információnyújtás, tanácsadás, aktuális problémáik kezelése, lehetséges
járulékos ártalmak csökkentése, a változás ösztönzése, segítése.

 • Szolgáltatásaink alkalmasak lehetnek igénybe vevőink súlyosabb testi-lelki károsodásainak,
  családi és egyéb veszteségeinek megelőzésére, aktuális állapotuk szinten tartására, vagy
  javítására. Motivációt adunk további lehetőségek, terápiák, segítségnyújtás igénybevételére.
 • Fontos részét képezi munkánknak a megkereső tevékenység az ellátásra szoruló, nehezen elérhető, „rejtőzködő”, veszélyeztetett emberek/ csoportok elérése érdekében. Munkánk során nagy hangsúlyt fektetünk a látens szenvedélybetegek ellátórendszerbe való integrálására, ezzel is segítve a gyógyulási folyamatuk elindulását.
 • Ebbe a tevékenységi formába beletartoznak a városi rendezvényekre való kitelepüléseink – ezzel felhívva a lakosság figyelmét a munkánkra-, illetve az ellátási területeinken működő általános és középiskolások számára egészségfejlesztő és prevenciós foglalkozások szervezése, lebonyolítása.
 • További feladatunk partiszervíz keretében a biztonságos szórakozás elősegítése – munkatársaink szórakozóhelyeken végeznek drogprevenciós munkát és tájékoztatnak a túlzott alkoholfogyasztás veszélyeiről.

Alacsonyküszöbű szolgáltatásainkat önkéntes alapon vehetik igénybe a szenvedélybetegek, addiktológiai problémával küzdő személyek, csoportok, illetve kortársaik, hozzátartozóik, közvetlen szociális környezetük, akik a szenvedélybetegséggel kapcsolatos segítségre szorulnak.

A szenvedélybetegek alacsonyküszöbű szolgáltatása térítésmentesen vehető igénybe.

 1. Hívja a 06 80 900 368 számot, vagy vegye fel velünk a kapcsolatot a lap jobb oldalán!
 2. Munkatársunk visszahívja, egyeztetik az igényeket és a lehetőségeket. Ha anonim kíván maradni, természetesen a visszahívást is kerülheti, számát sem kell megadnia.
 3. Adatai megadása nélkül, szükségleteinek megfelelően veheti igénybe szolgáltatásainkat
 4. Vagy keresse fel az Ön lakóhelyéhez legközelebbi szenvedélybetegek ellátásával foglalkozó intézményünket.

Szenvedélybetegek nappali ellátása

Minden szenvedélybeteg fordulhat hozzánk bizalommal, ha elérkezettnek látja az időt arra, hogy életvitelén, szokásain változtasson, mert azok romboló hatással vannak testi és lelki egészségére, emberi viszonyaira, vagy éppen munkájára.
A nappali ellátás rugalmas és folyamatosan várjuk a hozzánk fordulókat egy olyan közösségbe, akik egymást támogatják és segítik az életmódváltásban. A függőségre betegségként kell tekinteni és a tiszta életvitel megteremtéséhez fontos, hogy a hozzánk fordulók ezzel szembenézzenek.

Minden 16. évét betöltött szenvedélybeteg fordulhat hozzánk, aki nem szorul kórházi
ellátásra és szakorvosi szakvéleménnyel rendelkezik betegségéről. (Ennek beszerzésében, szakorvossal való kapcsolatfelvételben munkatársaink minden segítséget megadnak) Önkéntes alapon lehet jelentkezni a szolgáltatásunkra, saját akaratból és elhatározásból.

A napközbeni tartózkodás az intézményekben térítésmentesen vehető igénybe. Ha napközbeni tartózkodás mellet étkezést is szeretne igényelni, akkor a térítési díj 200 Ft/nap.

 1. Hívja a 06 80 900 368 számot vagy vegye fel velünk a kapcsolatot a lap jobb oldalán!
 2. Munkatársunk visszahívja, egyeztetik az igényeket és a lehetőségeket.
 3.  A kérelem beadásától számított 3 hónapon belül kötelező a szenvedélybetegséget igazoló szakorvosi szakvélemény bemutatása, amelynek beszerzésében szükség esetén munkatársaink is tudnak segíteni.

Csatolandó dokumentumok

Kérelem

0
kelet-magyarországi településen segítünk a talpra állásban

Ajak, Álmosd, Anarcs, Aranyosapáti, Bagamér, Baktalórántháza, Balmazújváros, Barabás, Benk, Beregdaróc, Beregfürdő, Beregsurány, Besenyőd, Besenyszög, Bocskaikert, Csaroda, Csataszög, Debrecen, Debrecen, Derecske, Dombrád, Döge, Ebes, Ebes, Egyek, Eperjeske, Fegyvernek, Fényeslitke, Folyás, Fülöp, Gelénes, Gemzse, Görbeháza, Gulács, Győröcske, Gyulaháza, Gyüre, Hajdúböszörmény, Hajdúböszörmény, Hajdúdorog, Hajdúhadház, Hajdúnánás, Hajdúnánás, Hajdúsámson, Hajdúszoboszló, Hajdúszoboszló, Hajdúszovát, Hajdúszovát, Hetefejércse, Hortobágy, Hunyadfalva, Ilk, Jánd, Jéke, Kálmánháza, Karcag, Kékcse, Kenderes, Kengyel, Kétpó, Kisújszállás, Kisvarcsány, Kisvárda, Komoró, Kótaj, Kőtelek, Kuncsorba, Kunmadaras, Laskod, Levelek, Lónya, Lövőpetri, Magy, Mándok, Márokpapi, Martfű, Mátyus, Mesterszállás, Mezőhék, Mezőladány, Mezőtúr, Nádudvar, Nagycserkesz, Nagyhegyes, Nagyhegyes, Nagykörű, Nagyvarcsány, Napkor, Nyírábrány, Nyíracsád, Nyíradony, Nyíregyháza, Nyíribrony, Nyírjákó, Nyírkarász, Nyírkércs, Nyírlövő, Nyírmada, Nyírmártonfalva, Nyírpazony, Nyírtass, Nyírtelek, Nyírtura, Ófehértó, Olcsva, Örményes, Pap, Pátroha, Petneháza, Polgár, Pusztadobos, Püspökladány, Rákóczifalva, Rákócziújfalu, Ramocsaháza, Rétközberencs, Rohod, Sényő, Szabolcsbáka, Szabolcsveresmart, Szajol, Szászberek, Szolnok, Tákos, Tarpa, Téglás, Tiszaadony, Tiszabezdéd, Tiszacsege, Tiszagyulaháza, Tiszajenő, Tiszakanyár, Tiszakerecseny, Tiszamogyorós, Tiszapüspöki, Tiszasüly, Tiszaszalka, Tiszaszentmárton, Tiszatenyő, Tiszavárkony, Tiszavid, Tornyospálca, Tószeg, Törökszentmiklós, Túrkeve, Tuzsér, Újdombrád, Újkenéz, Újléta, Újszász, Újszentmargita, Újtikos, Vámosatya, Vámospércs, Vásárosnamény, Vezseny, Zagyvarékas, Záhony, Zsurk

Hagyjon nekünk üzenetet, visszahívjuk!

Ha Ön keresne bennünket:

Telefon: 06 52 574 580
E-mail: info@btesz.hu

További információkkal munkatársaink készséggel állnak rendelkezésére.

Ha Ön már döntött, mi segítünk!