Szenvedélybeteg ellátás

A Baptista Tevékeny Szeretet Misszió 12 éves szakmai tapasztalattal rendelkezik szenvedélybeteg ellátás területén. Jelenleg több megyében is fordulhatnak hozzánk azok a szenvedélybetegek, akiknek támogatásra, segítségre van szüksége.
településen segítünk a talpra állásban
0

Szolnok Nyíregyháza Debrecen Püspökladány Tuzsér Vásárosnamény Záhony Kisvárda

Ha már megfogalmazódott a szándék a változásra..

Aki hozzánk fordul segítségért, mert már megfogalmazódott benne a szándék a változtatásra és fenntarthatatlannak látja jelenlegi élethelyzetét, annak minden támogatást megadunk, hogy kialakíthasson egy tiszta, szermentes életet. Ezután abban is segítünk, hogy a változás ne csak időszakos legyen, hanem hosszútávon is teljes, egészségesebb, tiszta életet élhessen a szenvedélybeteg. Munkánk során fontos terület a megelőzés, a társadalomba visszaillesztés és a teljes élet helyreállítása. Mindezt 12 év szakmai tapasztalatával, felkészülten, előítéletektől mentesen tesszük, mert hiszünk abban, hogy a szenvedélybetegség legyőzhető és a változás igenis lehetséges. Egy olyan egymásra épülő rendszert alakítottunk ki intézményeinkben, amelyekben a különböző stádiumban lévő szenvedélybetegek megkaphatják a nekik éppen a legmegfelelőbb segítséget és támogatást. A BTESZ-nek jelenleg elterelés, megelőző-felvilágosító szolgáltatásra három megyére kiterjedő ellátási kötelezettsége van.

Szenvedélybetegek nappali ellátása

Ha elérkezettnek látja az időt arra, hogy életvitelén, szokásain változtasson, mert azok romboló hatással vannak testi és lelki egészségére, emberi viszonyaira, vagy éppen munkájára. A nappali ellátás rugalmas és folyamatosan várjuk a hozzánk fordulókat egy olyan közösségbe, akik egymást támogatják és segítik az életmódváltásban. A függőségre betegségként kell tekinteni és a tiszta életvitel megteremtéséhez fontos, hogy a hozzánk fordulók ezzel szembenézzenek.
Minden 16. évét betöltött szenvedélybeteg fordulhat hozzánk, aki nem szorul kórházi ellátásra és szakorvosi szakvéleménnyel rendelkezik betegségéről. (Ennek beszerzésében, szakorvossal való kapcsolatfelvételben munkatársaink minden segítséget megadnak) Önkéntes alapon lehet jelentkezni a szolgáltatásunkra, saját akaratból és elhatározásból.

A napközbeni tartózkodás az intézményekben térítésmentesen vehető igénybe. Ha napközbeni tartózkodás mellet étkezést is szeretne igényelni, akkor a térítési díj 1000 Ft/nap.

  1. Hívja a 06 80 900 368 számot.
  2. Munkatársunk visszahívja, egyeztetik az igényeket és a lehetőségeket.
  3. A kérelem beadásától számított 3 hónapon belül kötelező a szenvedélybetegséget igazoló szakorvosi szakvélemény bemutatása, amelynek beszerzésében szükség esetén munkatársaink is tudnak segíteni.

Csatolandó dokumentumok

Kérelem

Hol érhető el a szenvedélybeteg ellátás?

Hol érhető el a szenvedélybeteg ellátás?

HA EGYEDÜL NEM MEGY...

..és elérkezettnek látod az időt arra, hogy:

változtass, mert azok romboló hatással vannak:

Díjmentesen segítünk

Szakmai videós tartalmaink

Megdöbbentő kutatási eredmények a hazai fiatalokról

De mégis miért gondolják a fiatalok, hogy szert kell fogyasztaniuk? Netflix, fesztivál és 14 éves első kipróbálók. Hol van a közös pont? Megdöbbentő információkat oszt meg Téglásy Kristóf, a Drogkutató Intézet stratégiai igazgatója a legújabb kutatásaikról. 

Az elterelés lehetőség a fiatalok számára

“Nem az a cél, hogy egy fiatal börtönbe kerüljön…” De mit is jelent pontosan az elterelés?
Majzik Balázs, a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ Drogmegelőzési Programok Osztályának osztályvezetőjének előadása: Az elterelés jogintézményének bemutatása – A megelőző-felvilágosító szolgáltatás

Modernkori digitális addikciók

De ki is a függő személy? Az egész internettel probléma van? Dr. med. habil Fehér Gergely PhD, a Pécsi Tudományegyetem Foglalkozás-egészségügyi és Munkahigiénés Központ egyetemi docense, a Magyarországi Fájdalom Társaság Alapítványának elnöke: A függőségek kialakulása, a modernkori digitális addikciók c. előadásában meglepő információkat oszt meg az internetfüggőségről, valamint ennek a testi és lelki hatásairól.

Ingyenesen hívható telefon

+36 80 900 368

Email

info@btesz.hu

Hagyjon nekünk üzenetet, visszahívjuk!