Tevékeny Szeretet Magazin

További friss cikkek

egymás-közt

PODCAST | Beszélgetés Seres Lászlóval

Olvasási idő: < 1 perc Következő vendégünk jól ismeri a múltat, de két lábbal a jelenben él. Képzeletének csak az ideje szabhat határt, hiszen írói vénáját is megcsillogtatta párszor. Na, de mégis hogyan? Tartson velünk és ismerje meg Ön is Seres László kollégánkat!

Tovább olvasom »
legfelkapottabb

Nordic walking – A skandináv gyaloglás elsajátítása

Olvasási idő: 3 perc Sportolni nem mindenki szeret, annak ellenére, hogy mind tudjuk, az egészségünk megőrzése érdekében ez létszükséglet. Akinek viszont nincs a mindennapjaiban a rendszeres testmozgás, annak még nehezebb rávennie magát az edzésre. A sportról ugyanis mindenkinek egy megerőltető, kimerítő mozgásforma jut az eszébe, amire hosszasan elő kell készülni, drága felszerelést kell vásárolni és ami, ne szépítsük, teljesen leizzasztja az embert. Nem úgy, mint a séta.

Tovább olvasom »
mentális-egészség

Hogyan írjunk regényt?

Olvasási idő: 3 perc Mi sem egyszerűbb ennél! Csak kell egy nagyszerű ötlet, ami mindenkit lenyűgöz azzal, hogy mennyire egyedi, monumentális és csavaros. Szükség van néhány színes, felejthetetlen karakterre, akik puszta létükkel is előre lendítik a cselekményt. Ha ez megvan, akkor össze kell állítani a történetet az elejétől a végéig, mégpedig úgy, hogy logikailag minden illesztékében passzoljon, lehetőleg a végén egy hatalmas csattanóval vagy világmegváltó mondanivalóval.

Tovább olvasom »
legfelkapottabb

Táplálkozási, étrend-kiegészítési és életmódtanácsok az egészséges és boldog öregkorért

Olvasási idő: 5 perc Ahogy idősödünk, a mögöttünk hagyott évtizedek sokszor nem éppen optimális életmódja és táplálkozása következtében a szervezetünk működése enyhébben vagy jobban észrevehetően romlik. Az inzulinérzékenység csökken, a gyulladásszint fokozódik, a sejtek működése, energiatermelése visszaesik, amelyek miatt az erek állapota, és így az agy állapota is romlik.

Tovább olvasom »
hit-élet

Lelki kávé

Olvasási idő: 2 perc A hitről sokan sokféleképpen gondolkoznak, de a legtöbben megegyezünk abban, hogy a hitünk nagy hatással van az életünkre. A Biblia arra bátorít bennünket, hogy higgyünk Istenben. Hogy mit jelent a keresztény ember számára a hit? Két BTESZ lelkigondozó válaszol a kérdésre.

Tovább olvasom »
legfelkapottabb

Az otthon ízei!

Olvasási idő: 2 perc A finom ételek elkészítésének alapvető kulcsa a megfelelő alapanyagok gondos kiválasztása, melyet minden konyhán dolgozó kollégánk szem előtt tart kezdve az élelmezésvezetőtől a szakácsokon át a konyhán dolgozó kolleganőkig.

Tovább olvasom »

Teljes lapszám

Nagyítás
FEL