TEVÉKENY SZERETET MAGAZIN

kultúra

Érzésekről szól, az illatok nyelvén

Olvasási idő: 7 perc Amikor parfümökről beszélünk, sokszor elsőre talán egy elénk csúsztatott vaskos katalógus dörzsölésre váró színpompás oldalai, vagy éppen a drogériák végeláthatatlan parfümös polcai jutnak az eszünkbe. Ám a parfümvilágnak van egy másik, sokkal szofisztikáltabb oldala is…

Tovább olvasom »

További friss cikkek

legfelkapottabb

Gondolatok a krízisről

Olvasási idő: 2 perc Az élete során minden ember él át krízist, sőt kríziseket. Ezek olyan helyzetek, amik kibillentenek minket a szokásos érzelmi-mentális állapotunkból. Sok feszültséggel járnak, érzelmileg megterhelnek minket…

Tovább olvasom »
kultúra

Mézes élet

Olvasási idő: 4 perc Amikor a mézre gondolunk, eszünkbe jut egy finom íz, az édes karácsonyi sütemények, egy gőzölgő tea, a vásárok termelőinek különböző mézportékái és az immunerősítő, betegségmegelőző tulajdonsága. Ám azt már csak kevesen tudjuk, hogy milyen utat is
jár be ez a finom nedű, mire eljut az asztalunkig. A napokban lehetőségem nyílt feltenni egy több évtizedes szakmai tapasztalattal rendelkező méhésznek azokat a kérdéseket, amelyekre a választ csupán az eldugott könyvek apróbetűs részeiben találhatnánk meg.

Tovább olvasom »
hit-élet

A mezítlábas lelkipásztor

Olvasási idő: 4 perc Lelkipásztorként szolgált vidéken és Budapest belvárosában, érdeklik a társadalmi kérdések, ismeri az embereket és fontosak neki a szükségeik. Boros Dáviddal, a Baptista Egyház új kommunikációs szaktitkárával beszélgettünk.

Tovább olvasom »
legfelkapottabb

Hétköznapok hőse

Olvasási idő: 5 perc Dávid beszédhibás, nehezen fejezi ki magát. A mozgása is más, nehéz azt megfogalmazni, hogy miért is, de nem olyan, mint a kortársaié. Ez is éppen elég teher egy tizenéves fiúnak, de rakódik egyéb dolog is a vállára. Édesanyja meghalt, amikor kisgyermek volt, édesapja pedig nem tudott/nem tud gondoskodni a gyermekeiről. Tehát Dávidnak sok mindene nincs, de van kettő, amely viszont másoknak nem adatott meg: az egyik Inci, a másik pedig a kick-box.

Tovább olvasom »
könyvajánló

És Ön mitől fél?

Olvasási idő: 2 perc Mi, emberek valahogy mindig telis-tele vagyunk félelmekkel. Valaki a magasságtól, valaki a tömeg előtt való felszólalástól, de akad olyan, aki az autóval való közlekedéstől fél. A félelmeink azonban igen komoly mentális problémákba sodorhatnak minket, hiszen nagyban korlátozhatnak bennünket. Vannak akik a szorongást és a félelmet már azonnal gyógyszerrel gyógyítanák, holott egy kis munkálkodással és erőfeszítéssel saját magunkat segíthetjük ki a félelem sötét, koszos verméből.

Tovább olvasom »
legfelkapottabb

Készítsünk együtt illatos párnákat!

Olvasási idő: 3 perc A levendula sokrétű felhasználási módja már régóta ismert, gyakori illóolaj, szappan alapanyag, kenőcsökben is használják fertőtlenítő és gyulladáscsökkentő hatása miatt, de a kozmetikában, parfümgyártásban is közkedvelt összetevő. Manapság a gasztronómiában is egyre gyakoribb különleges alapanyag, süteményekben és fagylaltokban is találkozhatunk levendula ízzel. Az aromaterápiában feszültségoldásra használják, kellemes illatú és a molyok távoltartásában is segíthet.

Tovább olvasom »