TEVÉKENY SZERETET MAGAZIN

További friss cikkek

etikett

Nincs akadály!

Olvasási idő: 6 perc A siketek és nagyothallók közösségéhez tartozó személyekkel való hatékony társalgás a vártnál nehezebbnek bizonyulhat a hallók számára a kommunikáció nyilvánvaló akadályai miatt. A siket közösséghez tartozó személyeknek különböző szükségleteik vannak, amelyek megkönnyítik a másokkal való kommunikációt. Ha ezek a szükségletek (amelyek általában elég egyszerűek és alapvetőek) kielégítésre kerülnek, a kommunikációs folyamat gördülékenyebben folyik. A kontextus bővítéséhez segít, ha alapvetően értjük, mit jelent siketnek és nagyothallónak lenni.

Tovább olvasom »
legfelkapottabb

Egy repülőút következményei

Olvasási idő: 2 perc Felnőtt koromban félni kezdtem a magasságtól. Néhány évvel ezelőtt a gyulai vár mellvédjére felmászva tudatosult bennem, hogy valami megváltozott. Megszédültem a magasságtól, lekuporodtam, és alig bírtam eljutni a lépcsőig a magas falon.

Tovább olvasom »
egymás-közt

”KÉNE ENNEK A VILÁGNAK IS EGY ÚJ ESÉLY KÖZPONT”

Olvasási idő: 3 perc A BTESZ hitéleti tevékenységének
meghatározó szereplői a missziós koordinátorok. Ők fogják össze és segítik az intézmények lelkigondozóit, miközben maguk is aktívan vesznek részt a lelki beszélgetésekben. Floch Gábor dél-dunántúli missziós koordinátorral például a dombóvári Új Esély Központban találkozhatunk keddenként. Gábort arról kérdeztük, mit tapasztal munkája során, mit jelent az „új esély” lelki értelemben.

Tovább olvasom »
kultúra

Nekünk Mohács kell?

Olvasási idő: 2 perc Hosszú éveken keresztül végtelenül csalódott és dühös voltam a mohácsi vereség és az ország nagyhatalmi státuszának elveszítése miatt. Természetesen mindenkit okoltam, a – hogyan azt kell: az ország vezetését, a törökökkel szembeni érdektelenséget, és még a Nyugatot is, amely, egy ismétlődően fellépő magyar délibáb értelmezésében, akkor is cserbenhagyott minket.

Tovább olvasom »
kultúra

Micsoda egy házasság volt!

Olvasási idő: 4 perc A házasság sosem egyszerű – ez egy gyakran elhangzó mondat a házasságban élő emberek szájából. De nem csak manapság van ez így. A különbség, hogy amíg ma egy válás már mindennapos történésnek számít, addig ez néhány száz évvel ezelőtt teljességgel elképzelhetetlen volt. Így történt ez gróf Buttler János és Dőry Katalin életében is, akik valaha létező személyek voltak és akiknek kiszínezett történetét Mikszáth Kálmán 1900-ban kiadott, a ”Különös házasság” című regényében ismertette meg az olvasókk

Tovább olvasom »