TEVÉKENY SZERETET MAGAZIN

egymás közt

PODCAST | Beszélgetés Gellén Imrével

Olvasási idő: < 1 perc A Baptista Tevékeny Szeretet Misszió és Gellén Imre szociálpolitikai szakértő kapcsolata immár 16 évre nyúlik vissza. Hatalmas szakmai tudása, kiváló emberismerete olyan érték számunkra, amely nélkül az idáig vezető utunk még rögösebb lett volna. Szakmájáról, az éneklés jótékony hatásairól, valamint hamarosan megjelenő nótákat és slágereket felvonultató könyvéről Benedek Dávid marketingvezető kérdezte.

Tovább olvasom »

További friss cikkek

ez már történelem

300 éve fogadta el a magyar országgyűlés a Habsburg-ház nőági örökösödését

Olvasási idő: 2 perc A latinul pragmatica sanctionak nevezett formula „gyakorlati rendelkezést” jelent, és a középkor óta kiemelten fontos ügyekkel foglalkozó királyi rendeleteket neveztek így. A magyar történelemben a III. Károly magyar király által kiadott és szentesített, a Habsburg-ház nőági örökösödését biztosító törvény kapta ezt a nevet.

Tovább olvasom »
legfelkapottabb

Életünk és a stressz I.

Olvasási idő: 2 perc A modern világ talán egyik leggyakrabban hangoztatott problémája a stressz, amely állandó kísérője a mindennapjainknak, és amely sokszor előfordul, mint különféle betegségek alapja. A stresszel kapcsolatban viszonylag sok téves információ kering a köztudatban, ezek helyesbítésére és a stressz valós szerepére igyekszünk fényt deríteni a következő néhány alkalommal.

Tovább olvasom »
legfelkapottabb

Tényleg az vagy, amit mások gondolnak?

Olvasási idő: 3 perc Mindenki találkozhatott már azzal a jelenséggel, amikor olyan szerepet tükrözött vissza számára a környezete, melyet nem érzett magáénak, vagy éppen oly gyakran szembesült a személyéről kialakult képpel, hogy végül már önkéntelenül is kezdett megfelelni annak.

Tovább olvasom »
jó tudni

A lakóépületekben keletkezett tüzekről és a megelőzésének lehetőségeiről

Olvasási idő: 2 perc A tavalyi évben Békés megyében csaknem kétszáz lakástűz keletkezett, amelyek közül sajnos négy esetben a tűz, halálos áldozatot is követelt. A legtöbb lakástűz a fűtéssel, főzéssel, dohányzással vagy hibás, nem megbízható elektromos eszköz használatával hozható összefüggésbe. 
A fűtési szezonban megnő a lakástüzek száma, ennek oka, hogy a hideg miatt többet vagyunk otthon, fűtünk, főzünk, világítunk, több elektromos eszközt használunk, és a szabadidőnk nagy részét is otthonunkban töltjük.

Tovább olvasom »
legfelkapottabb

Gyümölcsfa cserépben? Naná!

Olvasási idő: 3 perc A gyümölcstermesztéssel sokszor a legnagyobb gond az, hogy rengeteg munkát igényel az ültetés, a rendszeres gondozás és a szüretelés. Akinek volt valaha nagy kertje, ahol volt veteményes, az tudja, hogy ültetéskor az ember háta beáll viszonylag hamar a sok hajolgatástól, majd a folytonos gyomlálástól, gereblyézéstől, permetezéstől. A locsolás is nagyon fárasztó, nem beszélve a szüretről, amit legtöbbször ismét hajolgatva vagy létrán egyensúlyozva tudunk csak megtenni. No persze, azért a két véglet között is van néhány gyümölcs, de azoknak, akik az előbb említett okok miatt nem vágnak bele a palántázásba, ültetésbe, vagy netán nincs kertjük, megsúgom, hogy van egy szuper tippem számukra!

Tovább olvasom »