TEVÉKENY SZERETET MAGAZIN

Őszintén szólva

A BTESZ szürke eminenciása

Olvasási idő: 7 perc Sillingné Balogh Anita kolléganőnk szinte egészen a kezdetektől fogva tagja a BTESZ igencsak nagy családjának. Ez idő alatt bebizonyította, hogy türelemmel, empátiával, na és persze tenni akarással bizony nincs lehetetlen.

Tovább olvasom »

További friss cikkek

hit-élet

Isten dicsőségére és az emberek javára

Olvasási idő: 4 perc Ez a mondat állt Johann Gerhard Oncken baptista lelkipásztor pecsétnyomóján. Ő annak a hamburgi gyülekezetnek volt a lelkésze, amelynek tagjai egy 19. századi tűzvész után átadták imaházuk épületét a hajléktalanná vált embertársaiknak. Azóta is sok baptista jelmondata ez a rövid idézet: ”Isten dicsőségére és az emberek javára”. Az alábbiakban három híres baptistát mutatunk be, akik életükkel igazi változást hoztak.

Tovább olvasom »
legfelkapottabb

Harag és megbocsájtás

Olvasási idő: 3 perc Szoktam haragudni, csak úgy, mint mindenki más. Sokáig nem szerettem szembenézni vele, nem szerettem a létezését, mert rossz dolognak tartottam.

Tovább olvasom »
ez már történelem

A muhi csata

Olvasási idő: 3 perc 1241. április 11-12-én vívta a Magyar Királyság fennállása során az első olyan csatát, amelynek végkimenetelétől az egész ország sorsa függött.

Tovább olvasom »
legfelkapottabb

Szívvel-lélekkel az idős emberekért

Olvasási idő: 4 perc Borbélyné Cziráki Katalin kolléganőnk már 9 éve vezeti Zalaegerszegen a BTESZ házi segítségnyújtás szolgáltatását. Végig helytállt a felbukkanó nehézségek ellenére, s kitartása és a hivatásába vetett hite egy percre sem ingott meg. A következőkben vele beszélgetek majd arról, hogy hogyan is fonódott össze élete a szervezettel, valamint, hogy honnan ered a még ma is töretlen motivációja.

Tovább olvasom »
legfelkapottabb

Az ingerszegény gyermekkor ismeretlen hatásai

Olvasási idő: 4 perc ”Ami a gyerekkoromból kimaradt, az végérvényesen, örökre elveszett. Azt senki sem fogja utánam hozni, azért senki sem kárpótolhat.” Rendkívül találóak Feldmár András szavai, amelyek valami olyasmire hívják fel a figyelmet, ami örök igazságként van jelen a mindennapjainkban. Mégpedig arra, hogy a gyerekkor egy olyan szenzitív időszak, ami számos aspektusból meghatározó a felnőttlét szempontjából. Bizonyos tényezők ekkori megléte vagy nem léte akár örökre rányomhatja a pecsétjét későbbi életünk alakulására. Vajon mely tényezők lehetnek ekkora befolyással jellemünk alakulására, személyiségünk fejlődésére?

Tovább olvasom »