TEVÉKENY SZERETET MAGAZIN

kultúra

Érzésekről szól, az illatok nyelvén

Olvasási idő: 7 perc Amikor parfümökről beszélünk, sokszor elsőre talán egy elénk csúsztatott vaskos katalógus dörzsölésre váró színpompás oldalai, vagy éppen a drogériák végeláthatatlan parfümös polcai jutnak az eszünkbe. Ám a parfümvilágnak van egy másik, sokkal szofisztikáltabb oldala is…

Tovább olvasom »

További friss cikkek

hírek

Önzetlenül a látássérültekért

Olvasási idő: 3 perc A Kreatív Formák Alapítvánnyal nem is olyan régen, a vak és gyengénlátó emberekről írt cikkünk kapcsán hozott össze minket a sors. Rendkívül hiánypótló munkát végeznek, amelyet
igencsak fontosnak tartunk bemutatni. Az alapítvány munkájáról a szervezet szakmai vezetőjével, Nagygyörgy Évával beszélgettünk.

Tovább olvasom »
etikett

Nincs akadály!

Olvasási idő: 6 perc A siketek és nagyothallók közösségéhez tartozó személyekkel való hatékony társalgás a vártnál nehezebbnek bizonyulhat a hallók számára a kommunikáció nyilvánvaló akadályai miatt. A siket közösséghez tartozó személyeknek különböző szükségleteik vannak, amelyek megkönnyítik a másokkal való kommunikációt. Ha ezek a szükségletek (amelyek általában elég egyszerűek és alapvetőek) kielégítésre kerülnek, a kommunikációs folyamat gördülékenyebben folyik. A kontextus bővítéséhez segít, ha alapvetően értjük, mit jelent siketnek és nagyothallónak lenni.

Tovább olvasom »
legfelkapottabb

Egy repülőút következményei

Olvasási idő: 2 perc Felnőtt koromban félni kezdtem a magasságtól. Néhány évvel ezelőtt a gyulai vár mellvédjére felmászva tudatosult bennem, hogy valami megváltozott. Megszédültem a magasságtól, lekuporodtam, és alig bírtam eljutni a lépcsőig a magas falon.

Tovább olvasom »
egymás-közt

”KÉNE ENNEK A VILÁGNAK IS EGY ÚJ ESÉLY KÖZPONT”

Olvasási idő: 3 perc A BTESZ hitéleti tevékenységének
meghatározó szereplői a missziós koordinátorok. Ők fogják össze és segítik az intézmények lelkigondozóit, miközben maguk is aktívan vesznek részt a lelki beszélgetésekben. Floch Gábor dél-dunántúli missziós koordinátorral például a dombóvári Új Esély Központban találkozhatunk keddenként. Gábort arról kérdeztük, mit tapasztal munkája során, mit jelent az „új esély” lelki értelemben.

Tovább olvasom »
kultúra

Nekünk Mohács kell?

Olvasási idő: 2 perc Hosszú éveken keresztül végtelenül csalódott és dühös voltam a mohácsi vereség és az ország nagyhatalmi státuszának elveszítése miatt. Természetesen mindenkit okoltam, a – hogyan azt kell: az ország vezetését, a törökökkel szembeni érdektelenséget, és még a Nyugatot is, amely, egy ismétlődően fellépő magyar délibáb értelmezésében, akkor is cserbenhagyott minket.

Tovább olvasom »