Tevékeny Szeretet Magazin

További friss cikkek

szolgaltatasaink

Így éljen teljes életet idős korban is!

Olvasási idő: 2 perc Nyugdíjas éveinket mind a saját otthonunkban, megszokott környezetünkben képzeljük el. Hiszen egy élet munkája kellett ahhoz, hogy felépítsük mindezt, emlékek sora köt oda bennünket. Azonban ahogy haladunk előre a korban, egyre gyakrabban vesszük észre, hogy kevesebbet tudunk már vállalni, nehezebb a környezetünk rendben tartása, megterhelő az ügyek intézése, hamarabb elfáradunk.

Tovább olvasom »
egymás-közt

PODCAST | Bolla Tibor, a vagány újrakezdő

Olvasási idő: < 1 perc Bolla Tibi kollégánk egy iszonyatosan jó humorú ember. És ha ez még nem lenne elég, hatalmas – az Ő szavaival élve – felújított, szervizelt szíve van. Egy csapatépítő alkalmával, mikor a reggeli kávémat szürcsölgettem éppen, olyan érdekes és szuper történeteket kezdett el mesélni Nekem, hogy a rám nem jellemző módon bizony szóhoz sem jutottam.

Tovább olvasom »
egymás-közt

Egy fecske bizony csinálhat nyarat!

Olvasási idő: 5 perc “Mikor azt kérdezem magamtól, miért vezetett ide az utam, akkor erre a következő választ találom: azért, hogy teljesen átformálják a gondolkodásomat, életritmusomat, mindenem.” Gál Valéria már több mint tizenöt éve foglalkozik olyan gyermekekkel, fiatalokkal, akik akadályoztatásuk miatt fokozott törődést, gondoskodást igényelnek.

Tovább olvasom »
motiváció

Találja meg a célját nyugdíjasként is!

Olvasási idő: 3 perc Az öregség azonban önmagában nem betegség! Sőt a nyugdíjas évekre gondoljon egyfajta jutalomként a hosszú munkás évek után, mikor nincs időkorlátok közé szorítva, nem másoknak kell megfelelnie. S bár ebben az életszakaszban békét kell kötni azzal, hogy nem mozgatórugóként van jelen az eseményekben, akkor se gondoljon erre a periódusra leszálló ágként. Szellemileg ugyanis, nagyon nagy alkotó időszak ez.

Tovább olvasom »
legfelkapottabb

LifeMax, az életmentő őrangyal

Olvasási idő: 2 perc Az idő kerekét nem lehet megállítani. Bizony mindannyian megöregszünk, és egy idő után a mindennapok is nagy kihívást jelentenek számunkra egészségügyi állapotunk miatt. Rossz ezt kimondani, de mindez hozzátartozóinkra is hatalmas terhet ró. Legszívesebben két felé szakadnának: élnék a saját életüket, miközben minden egyes percben vigyáznának ránk úgy, ahogy annak idején Mi rájuk.

Tovább olvasom »

Teljes lapszám

Nagyítás
FEL