TEVÉKENY SZERETET MAGAZIN

kultúra

Érzésekről szól, az illatok nyelvén

Olvasási idő: 7 perc Amikor parfümökről beszélünk, sokszor elsőre talán egy elénk csúsztatott vaskos katalógus dörzsölésre váró színpompás oldalai, vagy éppen a drogériák végeláthatatlan parfümös polcai jutnak az eszünkbe. Ám a parfümvilágnak van egy másik, sokkal szofisztikáltabb oldala is…

Tovább olvasom »

További friss cikkek

legfelkapottabb

Szerényen határozottan, csendesen

Olvasási idő: 6 perc Nem Csenge, Csende mondta az édesanya, mikor először találkoztam az akkor még általános iskolába járó kislánnyal. Egy farsangi jelmezbálon történt mindez, ahol a Gáti család valamennyi tagja: anya, apa, nevelt és vérszerinti gyermekek is rajthoz álltak, nem is akármilyen formában, hanem fogatot képezve magukból.

Tovább olvasom »
egymás-közt

Gitárral a kézben Istenre mutatni

Olvasási idő: 3 perc Baranyi Barnabás László, a BTESZ Pest megyei és Észak-Dunántúli régiójának missziós koordinátora. Az intézmények lelkigondozóit segíti, miközben ő maga is ezzel foglalkozik, emellett zenés hitéleti foglalkozásokat is tart. A gyermeki szívről, Isten szeretetéről és a zene erejéről beszélgettünk Barnival.

Tovább olvasom »
legfelkapottabb

Odaadással a segítségre szorulókért

Olvasási idő: 6 perc Nagy Klára, a vásárosnaményi intézményünk vezetője a BTESZ egyik igencsak meghatározó személyisége. Akárhol is találkozunk vele, jelenléte és kedves hangja azonnal megnyugvással tölt el bennünket. Egy vérbeli, csupaszív szakember Ő, akitől rendkívül sokat tanulhatunk. De vajon milyen út vezetett számára a BTESZ-ig? A következőkből bizony ez is kiderül.

Tovább olvasom »
legfelkapottabb

Gondolatok a krízisről

Olvasási idő: 2 perc Az élete során minden ember él át krízist, sőt kríziseket. Ezek olyan helyzetek, amik kibillentenek minket a szokásos érzelmi-mentális állapotunkból. Sok feszültséggel járnak, érzelmileg megterhelnek minket…

Tovább olvasom »
kultúra

Mézes élet

Olvasási idő: 4 perc Amikor a mézre gondolunk, eszünkbe jut egy finom íz, az édes karácsonyi sütemények, egy gőzölgő tea, a vásárok termelőinek különböző mézportékái és az immunerősítő, betegségmegelőző tulajdonsága. Ám azt már csak kevesen tudjuk, hogy milyen utat is
jár be ez a finom nedű, mire eljut az asztalunkig. A napokban lehetőségem nyílt feltenni egy több évtizedes szakmai tapasztalattal rendelkező méhésznek azokat a kérdéseket, amelyekre a választ csupán az eldugott könyvek apróbetűs részeiben találhatnánk meg.

Tovább olvasom »
hit-élet

A mezítlábas lelkipásztor

Olvasási idő: 4 perc Lelkipásztorként szolgált vidéken és Budapest belvárosában, érdeklik a társadalmi kérdések, ismeri az embereket és fontosak neki a szükségeik. Boros Dáviddal, a Baptista Egyház új kommunikációs szaktitkárával beszélgettünk.

Tovább olvasom »